HYUNDAI i30 N KONSEPTİ FRANKFURT'U BEKLİYOR

Ototeknikveri     07 Ağustos 2015 01:59

Hyundai i30 N konsepti, dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi ve 300 hp güç üreten motoru ile Frankfurt'ta yer alabilir.

HYUNDAI i30 N KONSEPTİ FRANKFURT'U BEKLİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai i20 WRC'yi çıkarttığında “N Performance” isimli yeni bir programı da duyurmuştu. Bu programla pek çok yeni ve çekici otomobilin sportif unsurlar ile birlikte sunulacağı açıklanmıştı. Aradan geçen 2 yıllık süre ve pek çok söylenti sonrasında ise pazara sunlan tek model 186 hp gücündeki i30 Turbo oldu. Geçtiğimiz Temmuz ayında ise yeni bir Hyundai i30 test aracı Nurburgring civarında görüldü. Şimdi Hyundai'nin i30 temelli bir konsept araba üzerinde çalıştığı, bu konseptin dört çekişli sürüş sistemi ve 300 hp güç üreten 2.0 Turbo GDi motorla Eylül'deki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda çıkacağı konuşuluyor.

 

Hyundai hatchback arabanın sportif bir yeniden yorumu olan bu konsept ile müşteri tepkilerini ölçmeyi amaçlıyor. Seoul Motor Show'da Veloster RM15 için de aynı taktik izlenmişti. Eğer i30 N Avrupa'da pozitif tepkiler alırsa ve Hyundai bu aracı üretmeye karar verirse en erken 2017'de 3. nesil i30 ile ve yeni bir platformda piyasaya çıkacak.

 

Ayrıca i30'daki dört çekişli sürüş sisteminin gövde yapısında önemli değişiklikler gerektireceği konuşuluyor. Almanya Nurburgring'de görüntülenen i30 N prototipi daha büyük tekerlekleri, daha büyük fren kaliperleri ve azaltılan yerden yükseliği ile dikkat çekmişti. 

Son Güncelleme : 07 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo