YENİ AUDİ A4'ÜN GÖVDE ÖZELLİKLERİ

Ototeknikveri     12 Ağustos 2015 01:05

2016 yeni kasa Audi A4, büyüyen boyutlarına rağmen, selefinden 120 kg daha hafif olmayı başarıyor.

YENİ AUDİ A4'ÜN GÖVDE ÖZELLİKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Büyütülmüş boyutlara rağmen, Audi A4 ve A4 Avant önceki modellerden 120 kilogram daha hafif. Modelin piyasaya çıkışından kısa süre sonra gelecek baz versiyon olan sedan karoserli 1.4 TFSI sürücüsüz ve boş şekilde sadece 1320 kilogram ağırlığında. Bu hafif konstrüksiyon ile gövde sınıfının en hafiflerinden birisi. Geometrik hafif konstrüksiyon ve akıllıca bir materyal kombinasyonu sayesinde yeni kasa Audi A4, öncülünden 15 kilogram daha hafif. Panelin altındaki modül travers, çekme aluminyum ve tabaka aluminyumdan yapılmış. Ön travers ise ekstrüzyon profil. Yeni A4 Avant'da, D sütununun üst kısımlarındaki boğumlar aluminyum dökümden yapılmış, bagaj kapağı da yine aluminyum. Buradaki lazer sensörler sac malzemenin işlem sırasında nasıl davrandığını ölçüyor, milimetrenin binde biri boyutunda dahi yüksek hassasiyet sağlanıyor.

 

Öndeki McPherson süspansiyon kollarının yuvaları yüksek oranda bütünleşik aluminyum dökümden. Pek çok parçanın biraraya kaynatıldığı tabaka çelikten yapılan bileşenlerle karşılaştırınca, ağırlığı toplamda sekiz kilogram kadar azaltıyorlar. Bu konstrüksiyon arabanın gövdesi ile süspansiyon kollarının üst kısımları arasında çok sağlam bir bağlantıya imkan veriyor. Bu da sürüş dinamikleri için en iyi şartları sağlıyor.

 

Yeni Audi A4 ve A4 Avant'da sıcak mühürlü bileşenler yolcu kompartmanının yüksek mukavemetli, çarpışmaya dayanıklı omurgasını oluşturuyor. Bunlar arabanın önünden iç kabine geçişi, tavan çerçevesinin ön kısmını, B sütunlarını, kapı çamurluklarını ve zeminin bazı kısımlarını güçlendiriyor ve gövde yapısının %17'sini oluşturuyorlar.

Sakin ve sessiz kabin: Audi standartları belirliyor

Başarılı burulma direnci değerleri ile, A4 ve A4 Avant gövdeleri arabada hassas yol tutuşunun ve sessizliğin temelini oluşturuyor. Yeni A4 modelleri bu açıdan rakiplerini geride bırakıyor. Özel olarak geliştirilen motor takozları motorun en yüksek titreşimle çalıştığı durumlarda dahi konforu garanti ediyor. Kapılar ve bagaj kapağındaki izolasyon konsepti oldukça karmaşık ve akustik ön cam standart donanım olarak geliyor. Opsiyonel olarak, Audi ön kapılar için akustik cam ve arka kapılar için mahremiyeti koruyan renkli camlar temin edebiliyor.

 

Yeni Audi A4 ve A4 Avant pasif güvenlikte de yüksek not alıyor. İç kabinde, adaptif yolcu emniyet sistemi ön koltuktakiler için olağanüstü koruma sağlıyor. Sistem ön hava yastıklarının etkisini ve emniyet kemerini, sürücünün ve yolcunun oturma pozisyonunu dikkate alarak önden çarpışma riskine göre ayarlıyor.

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo