AUDİ VE PORSCHE YENİ V6 VE V8 MOTOR GELİŞTİRECEK

Ototeknikveri     12 Ağustos 2015 03:50

Audi ve Porsche tarafında ortak geliştirilecek yeni V6 ve V8 motorlar Volkswagen Grup markalarının çıkacak bir dizi yeni otomobilinde kullanılacak.

AUDİ VE PORSCHE YENİ V6 VE V8 MOTOR GELİŞTİRECEK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi, diğer Volkswagen Group markalarından Porsche ile yeni turboşarjlı V6 ve V8 benzinli motorlar geliştirmek için ortaklık kurdu. Motorlar ortak bir 90 derecelik silindir mimarisi üzerinde geliştirilecek ve 500 cc münferit silindir kapasitesine sahip olacak. Yeni V6'nın silindir hacmi 3.0 litre, V8'in ise 4.0 litre olacak. Yani Volkswagen Grubu da, BMW'nin benimsediği strateji üzerinde motor geliştirme çalışmalarını sürdürecek. Audi'nin ve Porsche'nin şu anki V6 ve V8 benzinli motorlarının yerini alacak yeni motorlar üretimin ilk aşamasında benzinli turboşarjlara sahip olacak. Daha sonra elektrikli turboşarj kullanılması da muhtemel.

 

Mimari yeni motorların kapasitesinin farklı şekillerde boyutlandırılabilmesine imkan verecek. Audi'nin, A4 2.0 TFSI Ultra'daki 2.0 litre benzinli motorunda görüldüğü gibi, V6'nın aynı Atkinson döngüsü yanma sürecine sahip giriş seviyesi bir 2.5 litre versiyonunu da çıkartabileceği düşünülüyor. 

 

Yeni V6 ve V8 motorlar ailesi şimdilik şirket bünyesinde KoVoMo (Almanca 'Konzern Vee Otto Motoren' sözcükleri ile yapılmış bir kelime oyunu) kod adı ile anılıyor. Yeni motorlar gelecekte Audi, Porsche, Bentley, Volkswagen ve belki Lamborghini modellerinde görülecek.

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo