MAKYAJLI 2016 TOYOTA LAND CRUİSER RESMİLEŞTİ

Ototeknikveri     18 Ağustos 2015 07:42

Makyajlı Lexus LX 570'in tanıtılmasının ardından Toyota da yenilenmiş Land Cruiser modelini gün ışığına çıkardı.

MAKYAJLI 2016 TOYOTA LAND CRUİSER RESMİLEŞTİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota, büyük SUV modeli Land Cruiser'ı makyaj operasyonu ile güncelledi. Değişiklikler dış cepheden başlıyor. Yeniden tasarlanmış ön panjurda üç alüminyum çubuk yer alıyor, bu kısım projektör stili farlara kadar uzanıyor. Çamurluklar, tamponlar ve kaput da hafif değişikliklerden geçmiş, Yan koruma çıtaları ve kapı tutacakları bile yenilenmiş. Arka kısımda yeni LED arka lambalar artık daha kalın bir krom bar ile birbirine bağlanıyor, bu da modele ayrı bir şıklık katmış. İç kabinde daha yumuşak ve daha kalın materyallerle konfor ve şıklık arttırılmış. Kontrol düğmeleri yenilenmiş, daha mantıklı şekilde gruplandırılarak kullanım kolaylığı sağlanmış. Orta kısımda yeni bir depolama alanı, 12V elektrik çıkışı ve yüksek donanım seviyelerinde ise kablosuz şarja yer verilmiş. Yeni 4.2 inç TFT bildirim ve kontrol ekranı daha yüksek donanım seviyelerinde yerini 9 inç multimedya ekranına bırakıyor. Bu ekranın büyüklüğü önceki modellerde 8 inçti.

 

Avustralya'da makyajlı Toyota Land Cruiser çift turbo dizel 4.5 litre motor ve V8 4.6 litre benzinli motor seçenekleriyle sunulacak. Dizelde yeni enjektörler, güncellenmiş yazılım ve dizel partikül filtresi bulunuyor. Güç çıkışı 7 hp arttırılarak 272 hp değerine yükseltilmiş. Tork ise 650 Nm olarak değişmeden kalmış. Benzinli motor ise 308 hp güç çıkışına ve 439 Nm torka sahip. Euro 5 standartlarına uyumlu motorda hava enjeksiyon sistemi revize edilmiş ve emisyonlar düşürülmüş, aynı zamanda daha hızlı ısınma sağlanmış.

 

Güvenlik ve asistan sistemler alanında ise yeni pre-collision çarpışma önleyici sistemi, şeritten ayrılma uyarısı, dinamik radar hız sabitleyici ve otomatik uzun farlar öne çıkıyor. Diğer özellikler arasında kör nokta izleme sistemi, lastik basıncı izleme sistemi ve panoramik çevre izleme sistemi bulunuyor. Makyajlı Toyota Land Cruiser şu anda Japonya'da satışta. Ekim'de Avustralya'da da piyasaya çıkacak, ardından diğer piyasalarda da gözükmeye başlayacak.

Son Güncelleme : 18 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo