BMW M4 GTS KONSEPTİ PEBBLE BEACH'DE TANITILDI

Ototeknikveri     19 Ağustos 2015 12:34

BMW, sportif konsepti M4 GTS modelini Pebble Beach Concours d’Elegance etkinliğinde gün yüzüne çıkardı.

BMW M4 GTS KONSEPTİ PEBBLE BEACH'DE TANITILDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW merakla beklenen M4 GTS konseptini resmi olarak gün ışığına çıkardı. Konsept 16 Ağustos Pazar günü sona eren ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Pebble Beach Concours d’Elegance etkinliğinde sergilendi. Üretim modelinin provası olarak tasarlanan M4 GTS konsepti Frozen Dark Grey Metallic (donmuş metalik koyu gri) dış cephe rengi ve Acid Orange (asit turuncusu) detaylara sahip. Otomobilin kaputu karbon fiber destekli plastikten ve daha geniş hava girişleri hava akışını optimize ederek ön aks kalkmasını en aza indirger. Diğer dikkat çeken özellikler arasında ise karbon fiber ön difüzör, karbon fiber arka kanat, OLED arka lambalar ve 19/20 inç dövme alaşım hafif jantlar var.

 

Kaputun altında 3.0 litre TwinPower turbo altı silindirli motor bir sulu enjeksiyon sistemi ile donatılmış, bu da gücü ve torku arttırıyor. BMW bunu şöyle açıklıyor: “Su emme manifoldundaki basınç odacıklarna sprey şeklinde enjekte ediliyor. Su buharlaştığında emme havası soğuyor. Sonuç olarak yanma odasındaki son basınç sıcaklığı ve motorun vuruntu eğilimi azalıyor, böylece turboşarjlı motor daha yüksek itme basıncı ve daha erken enjeksiyon zamanlaması kullanabiliyor”.

 

Soğutmadan bahsetmişken, M4 GTS konseptinin yüksek ve düşük ısılı devreler, şanzıman ve turboşarjör için bir ana radyatörü ve ilave radyatörleri var. Turboşarjörün elektrikli su pompası kullanan bir ara soğutucusu da bulunuyor. BMW konseptle ilgili daha fazla detay vermiyor ancak daha sonraki bir tarihte açıklanacak yeni bir modelde pek çok yeni teknolojinin ilk seri üretim çıkışlarını yapacağını onayladı.

Son Güncelleme : 19 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo