2016 KİA OPTİMA'DAN İLK GÖRÜNTÜLER

Ototeknikveri     21 Ağustos 2015 02:02

Avrupa'ya özel olarak geliştirilen 2016 Kia Optima'dan ilk görüntüler internette yayınlandı.

2016 KİA OPTİMA'DAN İLK GÖRÜNTÜLER
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, Nisan ayında Amerika'da yapılan New York Otomobil Fuarı'nda sergilediği makyajlı 2016 Optima modelinin Avrupa versiyonunu da gün yüzüne çıkardı. Fotoğraflardan anlaşıldığı üzere tanıtılan ABD versiyonundan farklı olan Kia Optima'nın Avrupa versiyonu özel ön ve arka tamponlarının yanında far demetlerindeki değişik grafikler dikkat çekiyor. Markadan henüz bir resmi açıklama yapılmasa da yeni Kia Optiam 141 hp güç çıkışı ve 340 Nm torka sahip 1.7 litrelik CRDi turbodizel motor ile gelecek. Bu motor önden çekişli sürüş sistemi ve 6 kademe manuel ya da opsiyonel 7 kademe çift kavramalı vites sunulacak.

 

Daha önce internete sızan görüntüler 2.0 litre turbo benzinli motorlu bir Optima GT'nin işaretlerini vermişti. Bu motorun ABD versiyonu Optima SX'de 247 hp güç çıkışı ve 352 Nm tork değeri ile sunuluyor. Bu aşamada Optima GT ile ilgili kesinlik kazanmış bir gelişme yok.

 

Kia, Sorento SUV ile çakışacağı için bir Optima'nın station versiyonunu çıkartmayo düşünmüyor. Bazı kaynaklar daha önce Sportspace konseptinden geliştirilmiş bir Optima Wagon beklentisi içindeydi ancak firma bunun olmayacağını duyurdu. Kia Optima'nın Avrupa versiyonunun tanıtımı gelecek ay Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilecek. Satışların ise yıl sonundan önce başlaması planlanıyor.

Son Güncelleme : 21 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo