2016 RENAULT MEGANE'DAN YENİ FOTOĞRAFLAR

Ototeknikveri     25 Ağustos 2015 02:22

Yeni Renault Mégane, Renault Espace ve Talisman modellerinden esinlenilmiş stili ile gelecek yılın başlarında piyasaya çıkacak.

2016 RENAULT MEGANE'DAN YENİ FOTOĞRAFLAR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Renault Megane ile ilgili internete sızan son gizli görüntüler, aracın kardeşi Clio'nunkilere benzer arka lambalarını göstermesinin yanında ön tampon etrafında da daha az kamuflaj olması sayesinde hatların daha belirgin şekilde anlaşılabilmesine imkan veriyor. Daha olgun ve daha lüks görünüm hem Mégane'ın son gizli çekilen fotoğraflarında kendini belli ediyor, hem de Fransız medyasında yer buluyor. Anlaşılan o ki Mégane'ın beklenen 4.4 metre ve üzeri uzunluğuna sahip tüm yeni Renault modelleri bu görünüme sahip olacak. Daha küçük Twingo, Clio ve Captur gibi modellerde ise daha stilize bir tasarım kullanılacak. Qashqai ve Kadjar'da da bulunan Renault-Nissan CMF platformu üzerine inşa edilen Mégane'ın piyasanın daha üst bir kesimine yönelmesi Volkswagen Golf ve benzerleri ile rekabet ihtiyacından doğdu. Peugeot 308'in Avrupa'daki başarısı da Renault'yu bu konuda teşvik etti.

 

Yeni Mégane'ın iç kabininin daha yüksek kalite plastik yüzeylere sahip olması ve daha şık bir tasarım ile gelmesi bekleniyor. Pek çok kontrol fonksiyonu yeni Espace'da da olduğu gibi geniş bir dokunmatik ekranda toplanmış. Donanım seviyesine göre 7.0 inç ve 9.0 inç dokunmatik ekranlar sunulacak. İç kabinde sürücü ergonomisi ön planda tutulmuş. Seri içerisinde Mégane'ın sportif özelliklerinin öne çıktığı 5 kapılı station versiyonu da sunulurken, üç kapılı coupé versiyona yer verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor.

 

Gizli çekilen fotoğraflarda test esnasında otomobilin tavanına monte edilmiş bir spoyler olduğu, tavan çizgisinin Golf'den daha eğimli olduğu görünüyor. Talisman'ın dört tekerlekten yönlendirmeye imkan veren sürüş sisteminin bu modelde yer alması beklenmiyor çünkü bu teknoloji modelin hedef müşteri kitlesi için fazla pahalı. Yeni Mégane'ın Eylül'de Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılması ve gelecek yılın başlarında piyasaya çıkması bekleniyor. Şu anki modeli 2008'de piyasaya çıktığından beri yaklaşık 1.45 milyon adet satılan Mégane Renault'nun devam eden satış artışında çok önemli bir role sahip.

 

Geçen yıl açıklamalarda Renault'un İngiltere Ürün Direktörü Yann Le Graet “Mégane II'nin şekline gerine dönmeyeceğiz. Alçak tavan bize Golf'den daha farklı bir özellik veriyor. Mégane'ı daha sportif ve çekici yapıyor. Şu anki makyajlı modelin fiyat, donanım ve stil olarak rekabet edebilir durumda olduğunu düşünüyoruz. Yeni model bize daha da fazla müşteri kazandıracak. Perakende müşterilere odaklanarak satışlarımızı arttırmayı planlıyoruz” demişti.

 

Mégane II çok başarılı olmuş, 2003 yılında Avrupa'da Yılın Otomobili Ödülü'nü almıştı. İlk çıktığı günden beri model sınıfının en iyi satan hatchback modellerinden biri olan Megane'nin yeni nesilinin de bu başarıyı sürdürmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 25 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo