YENİ KASA 2017 HYUNDAI İ30'DAN İLK GÖRÜNTÜLER

Ototeknikveri     26 Ağustos 2015 11:53

İlk görüntüleri internete sızan Hyundai'nin üçüncü nesil hatchback modeli, iki yıl içinde yenilenmiş motor seçenekleri ve serinin lideri performans versiyonu ile birlikte piyasaya çıkacak.

YENİ KASA 2017 HYUNDAI İ30'DAN İLK GÖRÜNTÜLER
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nürburgring'de test esnasında gizlice görüntülenen ve piyasaya 2017'de çıkması planlanan Hyundai i30 hatchback modelinden ilk fotoğraflar geldi. Makyajlanmış i30 serisi bu yılın başlarında yapılan Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştı. Yepyeni bir üçüncü nesil versiyon da şu anda geliştirme aşamasında. Görüntülerdeki test aracının kamuflajı stili hakkında fazla fikir vermiyor ancak yeni i30'un makyajlanmış modeldekine ve i40'dakine benzer revize edilmiş bir ön panjurla geleceğini görebiliyoruz. Yeni i30'un başarısının anahtarı ise seri lideri bir performans versiyonu olacak. Bu versiyon Hyundai'nin N Performance alt markasının yollara çıkan ilk modeli olacak. Bu model de Nürburgring'de test esnasında görüntülendi ve piyasaya çıktığında Volkswagen Golf R ile rekabet edecek.

 

Yeni i30 modelinin gücünü tam olarak hangi motordan alacağı belli değil ancak Hyundai yetkilileri bunun turboşarjlı bir motor olacağını ve yine N Performance departmanı tarafından geliştirilen Hyundai i20 temelli WRC modelinden alınan teknolojiyi kullanacaklarını belirtiyor. Koreli firmanın şu anki ralli arabası 300 hp çıkış gücünde, 1.6 litre, dört silindir, turboşarjlı ve benzinli motora sahip.

Serinin daha alt donanım seviyelerinde yeni çıkan i30 Turbo şu anki 176 hp gücünde 1.6 litre 'Gamma' GDI benzinli motor kullanmaya devam edecek. i30'un benzinli ve dizel motor seçenekleri bazı ufak tefek değişikliklerle devam ettirilecek. Yeni i30'un hibrit versiyonunu da göz ardı etmek mümkün değil. Bu hibrit versiyonda Hyundai'nin 2016 yılında çıkartacağı özel hibrit modelin teknolojisi kullanılacak. Bu özel hibrit i30'un 1.6 litre benzinli motoru ile elektrikli motoru birarada kullanıyor.

 

Yeni i30'un iç kabin görünümü ile ilgili ipuçları ABD piyasasına yönelik Elantra modelinin yeni çıkan fotoğraflarından elde edilebilir. Bu görüntülerde minimalist, butonsuz bir tasarım ve yenilenmiş orta konsol dikkat çekiyor. i30 hatchback ABD'de Elantra GT adı ile satılıyor.

Görüntülerdeki test aracının şu anki i30'dan daha yüksek olduğu dikkatlerden kaçmazken, Hyundai'nin Avrupa'da Volkswagen'in Golf Sporstvan modeli ile rekabet etmesi için daha büyük bir i30 versiyonu çıkartacağı söylentilerini de hatırlatalım. Normal hatchback ise Ford Focus, Seat Leon ve Volkswagen Golf ile kıyasıya rekabet içinde olacak.

Son Güncelleme : 27 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo