YENİ 2017 OPEL MERİVA CROSSOVER OLACAK

Ototeknikveri     09 Eylül 2015 03:43

Opel Meriva'dan gelen ilk gizlice çekilmiş görüntülerden yeni jenerasyon aracın küçük bir crossover model olacağı anlaşılıyor.

YENİ 2017 OPEL MERİVA CROSSOVER OLACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel,l model yelpazesini genişletme çalışmalarına devam ediyor. Yeni nesil Insignia geliştirme süreci devam ediyor, yeni Astra gelecek hafta dünya çapında çıkıyor, yeni Meriva ile ilgili çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor. İnternete sızan gizli görüntüler yeni nesil Meriva'nın yollarda şimdiden test edildiğini gösteriyor. Daha önce Alman markadan gelen açıklamalardan yeni nesil Meriva'nın SUV trendine uyacağını ve aracın küçük bir crossover SUV olacağına işaret ediyordu. Yeni gelen görüntüler de bunu kanıtlıyor. Zafira ile birlikte, Meriva “Crossover Utility Vehicles” ya da “CUV” formatına sokulacak. Yeni modeller, Opel'in şu an sadece Mokka'dan oluşan ve yakında yeni nesil Antara'nın katılımı ile iki adede çıkacak SUV serisini dört modele çıkartacak. Geçen yıl PSA Peugeot Citroen ile yapılan bir anlaşma sayesinde Opel'in Meriva ve Zafira MPV'nin iki yeni SUV ile değiştirileceği ile ilgili haberler çıkmıştı. Bu ortaklık iki büyük markaya geliştirme maliyetlerini yarı yarıya paylaşma olanağı sağlayacak ve her iki markada 2016'da yeni SUV'ler çıkartacak.

 

Yeni Peugeot 3008'in gizli görüntüleri şimdiden internete sızdı ve spor tasarımlı, yüksek bir otomobil olduğu görüldü. Şimdi de kamuflajlı prototipi ile Opel'in yeni SUV'sini görüyoruz. Kamuflajın ardında, Opel'in yeni ön panjuru, ince farları ve yeni Astra'dakilere benzer kalın şekilli gündüz sürüş ışıkları görülebiliyor. Prototipin yanlarında geniş plastik kaplamalar gövde panellerini örtüyor, c sütunu Astra gibi köşeli. C sütunu ile tavan arasındaki bir siyah şerit ile Meriva, Astra'nınkine benzer bir tavan görünümüne sahip olabilir.

 

Arka kısımda ise yeni arka lambalar ve geniş bagaj kapasitesi bulunduğunu belli eden bagaj kapağı dikkat çekiyor. Prototipte ilginç şekilde daha önce 2016 Peugeot 3008'de de gördüğümüz aynı çelik jantlar bulunuyor. 

 

Opel serisindeki yeni SUV'ler Meriva ve Zafira ile de sınırlı kalmayacak. General Motors CEO'su Mary Barra geçen yıl Kasım ayında Opel'in Almanya'daki Russelsheim fabrikasında 2020 yılında piyasaya çıkması planlanan ve Antara'nın yerini alacak yeni bir büyük SUV üreteceği sinyallerini vermişti. Üç yeni SUV Opel/Vauxhall'un 27 güçlü model ve 17 yeni motor içeren ürün yelpazesinin bir parçası olacak.

Son Güncelleme : 09 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo