2016 VW TİGUAN İÇİN YENİ TASARIM VE YENİ TEKNOLOJİ

Ototeknikveri     14 Eylül 2015 05:51

Yeni SUV Volkswagen Group gecesinde ve Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.

2016 VW TİGUAN İÇİN YENİ TASARIM VE YENİ TEKNOLOJİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı, yeni Tiguan'ın ilk kez sahneye çıkacağı yer olacak. İlk nesli 2.64 milyon adet satılan SUV Tiguan'ın yeni nesli Volkswagen Group gecesinde tanıtılacak, tüm dünya ile buluşması ise Frankfurt Motor Show'da olacak. Fuar kapılarını 17 Eylül günü halka açıyor. Frankfurt fuarında Tiguan'ın dört versiyonu da yer alacak. Sergilenecek üretim versiyonları sportif Tiguan R-Line, klasik on-road modeli ve off-road versiyon olacak. Bu arada, Tiguan GTE -160 kw / 218 PS gücündeki hibrit konsept versiyon- de fuar ziyaretçilerine popüler SUV modelin geleceğine bir göz atma şansı sunacak.

 

Çok satan modelin ikinci nesli Volkswagen Group'tan çıkan ilk MQB platformu üzerine inşa edilmiş SUV model oldu. Bu platform Tiguan'ın tüm özelliklerini geliştiriyor. Yeni Volkswagen SUV'nin boyutları gözle görülür derecede kısa ve tasarım her açıdan karizmatik görünüyor. Arabanın ağırlığı önceki nesille karşılaştırıldığında 50 kg kadar azaltılmış. İç kabin genişliği ve bagaj kapasitesi ise dev bir sıçrama yaşamış. Yeni Tiguan'ın bagaj kapasitesi 615 litre, arka koltuklar katlandığında bu kapasite 1655 litreye çıkıyor. Bu da 145 litre kazanım anlamına geliyor.

 

Motorlarda da verimlilik anlamında gelişme göze çarpıyor. 8 motor seçeneği 85 kW / 115 PS – 176 kW / 240 PS aralığında güç çıkışlarına sahip. Motorlar önceki modelden %24 daha fazla yakıt tasarruflu, buna rağmen çok daha güçlü. Yeni 4MOTION Active Control de sürücülere dört çekişli sürüş sistemini daha fazla kişiselleştirebilme ve her sürüş koşuluna uydurabilme şansı veriyor.

 

Etkileyici sürüş konsepti sayesinde Tiguan 2500 kilograma kadar olan treyler yüklerini kaldırabilecek şekilde tasarlanmış. Sürüş yardımı sistemleri aracın kullanım kolaylığını, dinamizmini ve güvenliğini (şehir içi acil fren, yaya takibi, şerit asistanı ve otomatik kaza sonrası freni gibi standart sistemlerle) mükemmel hale getiriyor. Otomatik kaza bildirimi, online trafik ve otopark bilgileri, araç durum raporu gibi online hizmetler kullanıcılara pek çok kolaylık sunuyor, bunun yanı sıra kabinde günümüzün tüm Apple ve Android cihazları ile başarılı entegrasyon sağlanmış. App Connect ve Media Control uygulamaları ile telefon ve tabletler arabanın multimedya sisteminin parçası haline geliyor. Bütün bu özelliklerle Tiguan Volkswagen'in A-SUV segmentinde çıtayı yükseltecek, yeni bir çığır açacak bir modeli haline gelmiş.

Son Güncelleme : 14 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo