2016 RENAULT MEGANE ÖZELLİKLERİ VE TÜM DETAYLARI

Ototeknikveri     16 Eylül 2015 07:30

Renault, 2016'nın ilk aylarında Avrupa'da sunacağı yeni Megane modelinin özelliklerini ve detaylarını Frankfurt Otomobil Fuarı öncesinde açıkladı.

2016 RENAULT MEGANE ÖZELLİKLERİ VE TÜM DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kompakt hatchback segmentinde Volkswagen Golf, Opel Astra ve Ford Focus gibi önde gelen modelleri hedef alan Renault, yeni jenerasyon Megane modelinin tüm detaylarını Frankfurt Otomobil Fuarı öncesinde, geniş bir resim galerisi ile birlikte paylaştı. Markanın yeni geliştirdiği CMF adlı platform üzerinde yükselmesinin yanında, Espace, Kadjar ve Talisman gibi modellerde yer bulan yeni tasarım anlayışının kullanılması ile öne çıkan yeni Megane, 2016' yılının ilk aylarında itibaren Avrupa yollarına çıkacak. Yapılan açıklamada yeni Megane'nin dikkat çeken özellikleri ise şöyle;

 

- Yüksek verimlilikli zengin motor seçenekleri ve dizel hibrit.
- Özgün ön ve arka aydınlatmalarla dinamik dış cephe
- 100 kilometrede 3.3 litre yakıt tüketimi ve kilometre başına 86 gram CO2 emisyonu
- GT versiyon Renaultsport ile birlikte üretildi
- Sınıfında benzersiz 4Control dört tekerlekten manevra sistemi
- Multi-Sense: kişisel sürüş modları ve ayarları
- Sınıfında ilk dikey 8.7 inç ekran
- Ön cama yansıtılan renkli sürücü bilgilendirme ekranı ve daha pek çok teknolojik yenilik
- Renault'nın Common Module Family (CMF) platformu
- Avrupa'da 2016'nın ilk aylarında, İngiltere'de ise 2016 yaz aylarında satışa sunulacak

 

Dinamik görünümlü, üstün kalitesiyle dikkat çeken yeni Megane daha üst segmentlerden yüksek teknoloji özellikleri ile donatılmış. Yeni model bu yılki Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı'nda Renault'nun yıldızı. Bir dizi yüksek verimlilikli benzinli ve dizel motorların yanı sıra modelin Renaultsport ile birlikte geliştirilen GT versiyonu da çıkışından itibaren sunulacak. Hibrit dizel versiyon ise 2017'de eklenecek. Yeni Megane Avrupa'da gelecek yılın başlarında, İngiltere'de ise yaz aylarında satışa çıkacak. 

 

Firmanın başkan yardımcısı Laurens van den Acker yeni Megane için şunları söylüyor: “Yeni Megane Renault'nun tasarım yenileme stratejisinde bütünleyici bir role sahip. Dinamik çizgileri duyusallığı ve prestiji vurgularken, boyutları yolda sağlam ve gösterişli bir duruş sergiliyor, girintili formlar ve güçlü omuzlar ise markanın Latin köklerine vurgu yapıyor. Ön ve arka kısımlarda özgün gece ve gündüz aydınlatması bulunuyor. Şık iç kabin kusursuz bir kokpit hissi veriyor”.

 

Yeni Megane Renault'nun Common Module Family (CMF) platformu üzerine inşa edilmiş. Bu platform daha yüksek segmentlerdeki teknolojilerin Megane'da da yer alabilmesine imkan tanımış. Bir dizi yeni teknoloji segmentte ilk kez yer alıyor. Bunlar arasında ön camda renkli sürücü bilgilendirme ekranı, 7 inç renkli TFT kontrol paneli ekranı, dikey 8.7 inç R-Link dokunmatik ekran ve GT için 4Control dört tekerlekten manevra sistemi yer alıyor.

 

Altı adet yüksek verimlilikli motor seçeneği 90 – 205 hp güç aralığında sunulacak. Yakıt tüketimi 100 kilometrede 3.5 litreye, CO2 emisyonu ise kilometrede 86 grama kadar düşüyor.

 

Yeni Megane'nin özgün aydınlatma imzası ile dinamik bir stil
Yeni Megane'ın dinamik duruşunun temelinde iyi ayarlanmış boyutları yatıyor. Yeni model üçüncü nesil Megane'dan 64 mm daha uzun (4359 mm) ve 25 mm daha alçak (1447 mm). Aks açıklığı 28 mm daha uzun (2669 mm) ve bu rakam rakip modellerden daha fazla. Ön ve arka iz genişlikleri 47 mm ve 39 mm genişletilerek 1591 mm ve 1586 mm'ye çıkartılmış. Arka sarkıntı ise kısaltılmış. Tekerlekler 18 inçe kadar çıkabilecek.

Ön kısımda, Renault'nun kurumsal kimliği büyük ve dik logoda ve geniş ön panjurda yansıtılmış. LED gündüz sürüş ışıkları ise tampona kadar uzanan özgün C şeklinde imzaya sahip. Yüksek donanım seviyelerinde hem kısa farlar hem de ana farlarda full-LED aydınlatma modülleri bulunacak. Bu Pure Vision LED teknolojisi halojen aydınlatma ile karşılaştırıldığında gece görüşünde ciddi bir iyileşme sağlıyor. 

 

Güçlü omuzları sayesinde yeni Megane Renault tasarımının duyusallığını başarıyla yansıtıyor. Gövdenin alt kısmındaki ve kaputtaki gergin ve keskin çizgiler arabanın dinamik duruşunu pekiştiriyor. Öndeki ve yan pencereler ve kapı tutacaklarının çevresindeki krom detaylar yeni Megane'ın kalitesini daha da vurguluyor.

 

Ön kısmın her iki yanında da hava girişleri, arkada deflektörler ve sürtünme katsayısını azaltmak için otomatik kapanan motorlu flaplar yeni Megane'ı aerodinamik olarak olağanüstü verimli hale getiriyor ve düşük yakıt tüketimi ile düşük CO2 emisyonu için katkı sağlıyor. Tamamen LED arka aydınlatma ünitelerindeki arka lambalar sürekli çalışıyor. Yatay aydınlatma imzası arabanın genişliğini vurgulamak konusunda fayda sağlıyor. Yeni Edge Light teknolojisi sayesinde 3D fırça darbesi efektiyle mor tonlar içeren kırmızı bir ışık elde ediliyor.

2016 Megane kokpit tarzı şık bir iç kabine sahip
Yeni Megane kokpit tarzı bir iç kabine sahip ve özellikle sürücü etrafında yüksek teknolojiye sahip fonksiyonlarla donatılmış. Bu teknolojilerin bazıları segmentte ilk kez yer alıyor. Bunlar arasında yüksek donanım seviyelerine özel ön camda renkli sürücü bilgilendirme ekranı, 7 inç renkli TFT kontrol paneli ekranı ve 7 inç yatay ekrana alternatif olarak dikey 8.7 inç R-Link 2 dokunmatik ekranı sayabiliriz.

İç kabinde materyal kalitesine ve genel ahenge de özellikle önem verilmiş. Orta konsol ve kontrol panelinde yumuşak dokunuşlu yüzey, yüksek donanım seviyelerinde Napa deri kaplama ve krom detaylara sahip direksiyon, kontrol düğmeleri ve hava girişleri çevresinde yine krom detaylar bulunuyor. 

 

Uzun ve geniş orta konsolda ayarlanabilir kol koyma yeri mevcut. Yüksek donanım seviyelerinde renkleri kişiselleştirilebilen iki ışıklandırma şeridi yer alıyor. Koltuklar çift yoğunluklu köpükle maksimum konfor sağlıyor. Koltuk materyalleri sıcak ve modern. Kapı içlerinde ve koltuklarda üst dikişlere de özen gösterilmiş. Hepsi siyah tonlarında beş ayrı döşeme seçeneği bulunuyor. Yüksek donanım seviyelerinde Alcantara ile geliştirilmiş peluş kadife parlak, yoğun ve 3 boyutlu bir siyah renge sahip. Yine yüksek donanım seviyelerinde ısıtmalı koltuklar ve bel desteği ayrıca sürücü koltuğunda masaj fonksiyonu konforu arttırıyor.

Yeni Megane'ın bagaj kapasitesi 434 litre ve kompakt otomobil sektöründe ikinci en büyük bagaja sahip. İç kabinde de ekstra 25 litre depolama kapasitesi bulunuyor. Arka diz boşluğu 175 mm (3. nesilden 20 mm daha fazla), omuz genişliği ise önde 1441 mm, arkada 1390 mm ile segmentin en iyilerinden. Bagaj kapasitesi ve arka oturma kısmı genişliği açısından yeni Megane sektörün en iyilerinden.

 

BOSE ses sitemleri yeni Megane'da yüksek ses kalitesini garantiliyor. BOSE mühendisleri Renault'daki meslektaşları ile işbirliği içinde çalışarak dokuz hoparlör, subwoofer ve dijital amplifikatörün otomobile entegrasyonunu en iyi şekilde sağladılar. Böylece düzgün, dengeli ve kristal berraklığında bir ses kalitesi elde edildi.

 

Yüksek segmentlerden teknolojiler
Modüler CMF mimarisinin kullanılması yeni Megane'ın daha büyük ve pahalı otomobillerdeki özellikleri de sunabilmesine olanak tanımış. Buna Espace ve Talisman'dan alınan özellikler de dahil. Bu teknolojiler segmentte tek. En önemlileri arasında ön camda renkli sürücü bilgilendirme ekranı, TFT kontrol paneli ve dikey 8.7 inç ekran bulunuyor. Multi-sense teknolojisi ve 4Control sistemleri de yeni teknolojilerden. 

 

Ön camdaki renkli sürücü bilgilendirme ekranı sürücünün dikkatini dağıtmayan bir noktada, tam göz hizasında konumlandırılmış, böylece sürücü yoldan gözünü ayırmadan hız, navigasyon ve sürüş yardımı gibi önemli bilgilere ulaşabiliyor. 

 

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) sürüş yardımı sistemleri paketi ise R-Link 2 tabletten yönetilebiliyor. Bu sistemler arasında uyumlanabilir seyir kontrolü, otomatik acil fren, şeritten ayrılma uyarısı, güvenli mesafe koruma sistemi, hız limiti uyarıları ve trafik işaretleri tanıma sistemi, kör nokta izleme sistemi gibi özellikler yer alıyor. Arka kamera, otomatik uzun – kısa far ayarı, eller serbest park etme özelliği, ön – arka ve yan park yardımı da yeni Megane'ın heyecan verici teknolojik özelliklerinden. 

Yüksek donanım seviyelerinde R-Link 2 8.7 inç dikey ekran, yatay 7 inç ekrana alternatif olarak sunulacak. Dikey ekranda akıllı telefonlar ve tabletlerdekine benzer dokunmatik teknolojisi yer alıyor.

 

R-Link 2 ses tanıma özelliğine sahip, böylece navigasyon, telefon, uygulamalar ve radyoya güvenli şekilde ulaşılabiliyor. Üç farklı kişiselleştirilebilir ana sayfa en çok kullanılan fonksiyonlara hızlı ulaşım sağlıyor. Tom Tom LIVE servislerine ve R-Link Store'a erişim sağlayan 12 aylık abonelikli bağlantı paketi de R-Link 2'nin kullanım alanını genişletiyor. 7 inç renkli TFT kontrol panelinin ise seçilen sürüş moduna göre içeriği kişiselleştirilebiliyor. Kontrol paneli sadece hız bilgisi değil navigasyon ve sürüş yardımı gibi konularda da bilgi veriyor. 

 

Renault'nun inovatif Multi-Sense teknolojisi kullanıcılara gaz pedalı ve motor yanıtını modifiye ederek, EDC otomatik vitesin vites geçiş hızlarını ayarlayarak, koltukların masaj fonksiyonunu ve kabin aydınlatmasını açıp kapatarak sürüş deneyimlerini kişiselleştirme olanağı sunuyor. Orta konsoldaki Multi-Sense butonu bu fonksiyonlara anında erişim sağlıyor. Sistem beş farklı sürüş modu seçeneği sunuyor; Sport, Normal, Comfort, Perso ve Eco. GT versiyonda Eco modunun yerini R.S. sürüş modu alıyor. 

 

Otomobilde ayrıca beş farklı ambiyans aydınlatma seçeneği bulunuyor; kırmızı, yeşil, mavi, mor ve kahverengi. Aydınlatma orta konsol ve ön ve arka kapıları kapsıyor, TFT ekrandan ya da dikey multimedya ekranından ayarlanabiliyor. 

 

2016 Renault Megane'de 90 – 205 hp güç aralığında olağanüstü verimli motorlar
Yeni Megane çıkışından itibaren altı yüksek verimlilikli motor ile gelecek. Bunlar arasında üç ENERGY dizel motor 90, 110 ya da 130 hp güç seçenekleriyle, üç farklı Tce benzinli motor da 100, 130 ya da 205 hp güç seçenekleriyle yer alıyor. EDC çift debriyajlı otomatik vites dCi 110 (altı kademe) ve Tce 130 (yedi kademe) motorlar ile sunulacak. 7 kademe EDC, GT versiyondaki Tce 205 motorla standart olarak gelecek. 

Serinin çekirdeği ENERGY dCi 110 dizel motor ve 6 kademe manuel vites ikilisi olacak. Yeni Megane'ın bu versiyonu kilometrede 86 gram CO2 emisyonuna sahip olacak ve 100 kilometrede 3.5 litre yakıt tüketecek. Bu özelliklerle model ECO2 kapsamına giriyor. 2015 Haziran ayından beri Renault ECO2 etiketini her model serisinde en ekonomik motoru belirtmek için kullanıyor.

 

Yeni Megane Dizel ENERGY dCi 165 motor ise 6 kademe EDC çift debriyajlı otomatik vitesle birlikte GT versiyonunda yer alacak. 
2017 yılı başlarında “Hybrid Assist” dizel de seriye eklenecek. Bu versiyon 100 kilometrede 3 litrenin altında yakıt tüketecek ve kilometrede 76 gram CO2 salınımı olacak. Bu değerler yeni Megane'ı düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunda piyasa lideri konumuna getiriyor. Bu da hız kesme ve fren durumlarında enerjiyi tutarak ve belli koşullar altında özellikle düşük motor devirlerinde hızlanmayı destekleyerek başarılıyor ve sürüş keyfi ile olağanüstü tasarruf birleşiyor. 

 

Son Güncelleme : 16 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo