YENİ 2016 MEGANE GT ÖZELLİKLERİ VE DETAYLARI

Ototeknikveri     16 Eylül 2015 08:51

2016 Megane'nin Renaultsport tarafından geliştirilen GT versiyonu, aracın model gamının en üstünde yer alacak.

YENİ 2016 MEGANE GT ÖZELLİKLERİ VE DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault yeni jenerasyon Megane modelinden bir çok ilke imza atacak. Yeni kasa ile birlikte sportifliğe de önem veren Fransız üretici sunacağı yeni seçenekler ile 2016 Megane'nin cazibesini arttıracak. Yeni Megane serisinin amiral gemisi modeli Renaultsport'dan esinlenilen GT olacak. Özgün dış cephe ve iç kabin tasarımı, 205 hp Tce motor, 7 kademe EDC çift debriyajlı vites, segmentte ilk kez yer alan 4Control dört çekişli sürüş sistemi ve özel şasi ayarları GT'nin dikkat çeken yanları. GT'nin ön tampon tasarımı Renaultsport DNA'sıyla el ele giden sportifliği yansıtıyor ve bu sportif stil üst ve alt panjurlarda özel bir tasarımla tamamlanıyor. 

 

Alt hava girişi daha geniş, koyu metal renkli detaylar -özellikle kapı aynalarının yuvalarında- otomobilin gerçek bir Renault olduğunu kanıtlıyor. Opsiyonel 18 inç elmas efektli ve GT logolu jantlar Renaultsport tarafından özel geliştirilmiş. Arka kısımda, iki krom kaplama egzoz borusu öndeki hava girişlerinin stilini yansıtıyor ve bir simetri hissi yaratıyor. Egzoz borularında Formula 1'den esinlenilen bir difüzör yer alıyor. Yeni Megane GT her iki ön kanatta ve sol arka kısımda Renaultsport logosuna sahip. 

İç kabin de tam olarak Renaultsport stilini temsil ediyor. Bütünleşik baş dayama yerleri, mavi üst dikişler, kareli spor logo ve yanal destek ile özel koltuklar çok konforlu ve şık. Kumaş, Alcantara mavi şeritli deri ve Alcantara siyah şeritli deri olmak üzere üç farklı döşeme seçeneği sunuluyor. Özel direksiyon, alüminyum spor pedallar, özel vites kolu ve direksiyona monte edilmil vites değiştirme kanatları da GT'nin önemli özelliklerinden.

 

Kontrol paneli ekranında verilen bilgiler ve fonksiyonlar da oldukça geliştirilmiş, ekrana Race (yarış) modu da eklenmiş. İç kabindeki mavi detaylar yeni Demir Mavisi dış cephe rengi ile bütünlük sağlıyor ve GT'nin özgün kimliğini vurguluyor. 

 

Yeni Megane GT segmentinde 4Control isimli dört tekerlekten manevra sistemi teknolojisini sunan ilk otomobil. Sistem Renaultsport mühendislerince geliştirilmiş. 4Control sürüş keyfi, sportif performans ve güvenliği birarada sunuyor. Bu sistemle en bozuk ve virajlı yollarda ya da yüksek hızlarda dahi dinamik yol tutuşu sağlanabiliyor. Acil durumlarda dört çekişli sistem sürücü komutlarına şimşek hızında yanıt verebiliyor. Otomobil sürüş keyfini bozmadan daha yumuşak, daha hassas ve sakin bir sürüş sunuyor. Sistem aynı zamanda düşük hızlarda ya da park ederken manevra kabiliyetini geliştiriyor.

GT'ye özel konforu arttıran diğer yenilikler arasında yeni amortisörler, yeni yaylar, ESC ve frenler bulunuyor. Yokuşlarda kolaylık ve hız sağlayan Multi Change Down ve arabanın daha hızlı başlatılabilmesini sağlayan Launch Control sistemleri de özel olarak Renaultsport tarafından geliştirilmiş. 

 

Renaultsport Technologies Direktörü Patrice Ratti yeni Megane GT ile ilgili şunları söylüyor: “Renaultsport olarak tüm deneyimimizi yeni Megane GT'nin konforlu ve keyifle sürülen bir araba olması için kullandık. 4Control dört tekerlekten manevra sistemi Renautlsport mühendislerince özel tasarlanan süspansiyon ile birlikte her yol koşulunda benzersiz bir deneyim sunuyor. 205 hp motor ve direksiyon üzerinden vites geçisi yapılabilen 7 kademe EDC vites ile, benzersiz dış cephe stili ve spor iç kabini ile yeni Megane GT performans, keyif ve heyecanı birarada isteyen müşteriler için mükemmel seçenek!”. 

Son Güncelleme : 16 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo