2016 LADA VESTA'NIN İLK MOTOR SEÇENEĞİ

Ototeknikveri     17 Eylül 2015 03:47

Lada'nın yeni modeli Vesta'nın giriş seviyesinde güncellenen 106 hp'lik 1.6 litrelik benzinli motor yer alacak.

2016 LADA VESTA'NIN İLK MOTOR SEÇENEĞİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Izhevsk fabrikasında sedan Lada Vesta'nın üretimine başlanmasına sadece 10 gün kaldı. Araçla ilgili yeni bilgiler gelmeye deavm ediyor. Lada Vesta'nın temel versiyonu modern 1596 cm3'lük 16 valf VAZ 21129 motorla donatılacak. Motorun gücü dakikada 5800 devirde 78 kW (106 hp), tork ise dakikada 4200 devirde 148 Nm. İyi ve dinamik bir performansa sahip motor 21127'nin yakıt ekonomisi, elastikiyet, gürültü, vibrasyon ve emisyon (Euro 5/6 uyumlu) açısından geliştirilmiş hali. JSC Avtovaz Pazarlama Direktörü Alexander Bredikhin'in sosyal medya paylaşımlarına göre motorun silindir yağlama sisteminde, yakıt enjeksiyonunda, hava giriş sistemi ve egzoz sisteminde iyileştirmeler yapılmış.

 

Lada Vesta'da manuel şanzımanın yanında opsiyonel olarak yarı otomatik şanzıman da sunulacak. Otomobil yapılan açıklamalara göre, sınıfının en iyi yol tutuşuna sahip araçlarından birisi ve yumuşak sürüş deneyimi, iyi kontrol edilebilen hızlanma süreci ve fren performansı ile öne çıkacak. Giriş versiyonundan itibaren aracın donnaımlarının oldukça zengin olacağı da gelen bilgiler arasında. 

Pazarlama Direktörü Bredikhin, konu ile ilgili ısrarlı sorulara rağmen Rus mühendisliği ürünü bu yeni otomobilin ne kadar fiyatla satılacağını söylemediğinde bu konudaki gizem devam ediyor. Eylül ayının başında Avtovaz Satış direktörü Vitaly Osipov gazetecilere 495 bin ruble rakamını telaffuz etmiş ancak piyasalardaki duruma göre fiyatın değişebileceğini belirtmişti. Satışların Kasım sonunda başlaması planlanıyor ve donanım seviyesine göre Vesta sedan otomobillerin fiyatlarının 495 bin – 650 bin ruble aralığında olması bekleniyor. 2016 Lada Vesta fiyatının ülkemizde ise 40 bin TL'nin üzerinde olması öngörülüyor.

Son Güncelleme : 19 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo