YENİ VOLKSWAGEN GROUP CEO'SU MATTHIAS MULLER OLDU

Ototeknikveri     25 Eylül 2015 09:06

Müller yerine bir başka isim bulunana kadar Porsche'daki başkanlık görevini de sürdürecek.

YENİ VOLKSWAGEN GROUP CEO'SU MATTHIAS MULLER OLDU
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Matthias Müller (62) yaşanan “Dieselgate” skandalının ardından Volkswagen'in yeni CEO'su oldu. Cuma günü gerçekleştirilen Denetim Kurulu toplantısında alınan kararla Porsche'un yönetim kurulu başkanlığını yürüten Müller, Volkswagen'in başına getirildi. Yerine başka bir isim bulunana kadar Matthias Müller Porsche'daki görevini de sürdürecek. Volkswagen Denetim Kurulu Başkanı Berthold Huber alınan kararla ilgili şu açıklamada bulundu: “Matthias Müller stratejik düşünebilen, girişimci ve sosyal alanda başarılı bir kişi. Grubu ve markalarımızı yakından tanıyor ve yeni görevine tam enerji ile en kısa zamanda adapte olacağına inanıyoruz. Müller'in yapıcı yaklaşımına çok değer veriyoruz”. Volkswagen Group İşletme Konseyi Başkanı Bernd Osterloh ise “Matthias Müller'i iyi tanıyor, kararlılığını ve azmini takdirle karşılıyoruz. Kendisi tam bir ekip insanı ve tek başına çalışmayacak. Volkswagen'in şu an bu yaklaşıma ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

 

Matthias Müller de yeni görevi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “En büyük önceliğim Volkswagen'in yeniden güven kazanmasını sağlamak olacak. Bunu da maksimum şeffaflık ve şu anki durumdan en doğru dersleri çıkartarak başaracağız. Benim liderliğimde, Volkswagen endüstrideki en yüksek standartları sağlamak için çalışacak. Eğer sıkı çalışırsak Volkswagen inovatif gücü, güçlü markaları, rekabetçi ve yetenekli ekibi ile bu krizden her zamankinden daha güçlenmiş bir şekilde çıkacaktır”.

 

Matthias Müller 9 Haziran 1953'te Almanya'nın Saksonya eyaletindeki Chemnitz kentinde doğdu. Lise eğitimini Ingolstadt'da tamamlayan Müller kariyerine Audi'de çırak olarak başladı. Çıraklık sürecinin ardından Münih'te bilgisayar mühendisliği eğitimi aldı. Bilgisayar mühendisliğinde yüksek lisans derecesini de elde ettikten sonra Müller kariyerine yine Audi'de devam etti. 1984'te Sistem Analiz Departmanı'nın başına getirilen Müller, 1993'te Audi A3 proje Müdürü oldu. 1995 yılında ise Audi, SEAT ve Lamborghini'nin ürün yönetimine getirildi.

 

2007 yılında Müller Volkswagen Group Ürün Yöneticisi olarak Wolfsburg'a taşındı ve aynı zamanda Volkswagen Group Genel Temsilcisi görevine getirildi. 2010'dan beri ise Porsche'de Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyordu. 1 Mart 2015'ten beri Müller aynı zamanda Volkswagen AG Yönetim Kurulu üyelerinden birisi.

 

Matthias Müller'in CEO pozisyonu ile birlikte Volkswagen AG Yönetim Kurulu üyeliği de yine devam edecek. Müller'in kontratı 2020 yılına kadar geçerli. Müller'den önce Volkswagen CEO'su Dr. Martin Winterkorn'du. Winterkorn Çarşamba günü istifa etti.  

Son Güncelleme : 25 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo