Honda Civic Sedan 2016 Teknik Özellikleri ve Detayları (Amerika)

Ototeknikveri     27 Eylül 2015 09:27

2016 Honda Civic Sedan, Kuzey Amerika'da gün yüzüne çıktı. Yeni Civic Sedan 2016'da Avrupa için ülkemizde üretilecek.

Honda Civic Sedan 2016 Teknik Özellikleri ve Detayları (Amerika)
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda, Kuzey Amerika pazarı için 10. nesil olaran yeni Civic Sedan modelini tanıttı. 2016 Honda Civic Sedan, yeni güç aktarım mekanizmaları ve ABD için ilk Honda turbo motoruna sahip olması ile öne çıkıyor. Honda Sensing™ teknolojilerini de bünyesinde barındırmasıyla dikkat çeken yeni Civic Sedan, Apple CarPlay® desteği ile daha gelişmiş ve daha kolay kullanılabilen iPhone entegrasyonu sağlamasının yanında Android Auto™ desteğini de sunuyor. LED aydınlatmaların kullanıldığı yeni stili ile öne çıkan yeni Honda Civic Sedan yeni platform ile birlikte sınıfının en geniş iç kabinlerinden birini sunuyor.

 

Honda yeni, dinamik tasarıma sahip 10. nesil Civic Sedan modelini tamamıyla gözler önüne serdi. Model bu sonbaharda ABD'de piyasaya çıkacak. Daha atletik bir duruşa ve daha sportif bir sürüş pozisyonuna sahip 2016 Civic Sedan tamamen yenilenmiş tasarımıyla Civic'in sportif karakterini yeniden yakalıyor, dünyanın en iyi kompakt otomobili yaratılırken aynı zamanda kompakt sınıfında standartlar yeniden belirleniyor. Eğlenceli sürüşe sahip performansı, güvenliği, yakıt ekonomisi ile yeni Civic çıtayı çok yukarılara çekiyor.

 

Civic Sedan yeni 10. nesil Civic modelleri arasından ilk piyasaya çıkan oluyor. Seride sedan modelin yanı sıra coupe, yüksek performanslı Si modelleri, 5 kapılı hatchback ve ABD piyasası için ilk Civic Type-R modeli de yer alacak. Bu seri Civic'in 43 yıllık tarihinde en çeşitli ve inovatif seri olarak kayda geçecek. 

 

American Honda Motor Co Inc. Başkan Yardımcısı John Mendel yeni Civic ile ilgili şunları söyledi: “10. nesil Civic bugüne kadarki en heyecan verici Civic nesli oldu. Civic'e yeni teknolojiler ve inovatif düşünceyi getirerek eğlenceli sürüş sunan performans, yakıt ekonomisi, güvenlik ve kalite alanlarında kompakt sınıfında standartları yeniden belirledik”. 

 

Yeni Civic'in dramatik ve sportif tasarımı güçlü ve verimli motorlarla destekleniyor. 2016 Civic ilk kez iki yeni motorla çıkıyor. Turbo motor ABD'deki Honda Civic'lerde ilk kez yer alacak. Güçlü ve verimli yeni motorlar sofistike gövde ve şasi tasarımı ile birlikte inanılmaz hızlı yanıt veren ve sportif bir performans, üst seviye yolculuk konforu ve sınıfında lider yakıt tasarrufu sunuyor. 

 

2016 Civic Sedan Honda Sensing™ ileri seviye güvenlik ve sürüş yardımı sistemleri paketi ile gelecek. Pakette zincirleme kaza önleyici otomatik fren, şeritten ayrılma uyarısı ve Honda'da ilk kez düşük hızlı takip özelliğine sahip uyumlanabilir seyir kontrolü yer alıyor. Tüm bu özellikler kompakt segmentinde çığır açıyor. 

 

Tıpkı 2016 Accord gibi, 2016 Civic de ileri seviye akıllı telefon entegrasyonu ve 7 inç yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran ile geliyor. Böylece teknoloji meraklısı müşteriler daha modern bir otomobil deneyimi yaşayabiliyor.

 

Apple CarPlay® iPhone ile yapmak istediğiniz şeyleri otomobilinizin ekranından yapabilmenizi sağlıyor. Sürücü ve yolcular adres tarifleri alabiliyor, çağrı yapabiliyor, mesaj gönderip alabiliyor, müzik dinleyebiliyor ya da Siri aracılığı ile sesli komutlar verebiliyor. Phone, Messages, Maps, Music ve uyumlu tüm üçüncü parti uygulamalar bu sistemle kullanılabiliyor. Apple CarPlay® iOS 8.4 ve üzeri işletim sistemine sahip iPhone5 ve üzeri telefonları destekliyor.

 

Android Auto™ sürücülere basit, sezgisel bir kullanım sunarak sesli ve dokunmatik komutlarla sürücünün konsantrasyonu bozulmadan ve gözünü yoldan ayırmadan güvenli bir şekilde işlem yapabilmesine olanak sağlıyor. Android 5.0 ve üstünü destekleyen Android Auto Google Maps, Google Now, mesajlaşma, müzik ve sayısız popüler uygulamaya destek veriyor. 

Sportif Civic Tasarımı 

Dramatik ve sportif yeni Civic tasarımı daha atletik bir duruş, alçak ve geniş boyutlar ile desteklenmiş. Piyasadaki model ile karşılaştırıldığında 2016 Civic Sedan yaklaşık 5 cm  daha geniş ve 2.5 cm daha alçak. Aks açıklığı 3 cm daha uzun, ön sarkıntı daha kompakt ve sportif, kaporta daha agresif bir forma sahip, arka kısım ise spor otomobillerde olduğu gibi yatık stilde.

 

Yeni Civic Sedan'ın derli toplu ve keskin hatlara sahip yapısı rafine tasarım detayları ile tamamlanmış. Bunlar arasında şık ve agresif görünümlü ön kısım ve şişkin tekerlek bombeleri de var. Yeni Civic'in daha lüks kompakt sedan karakteri LED dış aydınlatma ile de vurgulanmış. Honda LED farlar, LED gündüz sürüş ışıkları (standart) ve özgün C şekilli LED arka lambalar (standart) bunlar arasında yer alıyor.

 

Honda Amerika Ar-Ge'den Civic Sedan Proje Lideri ve Baş Tasarımcı Jarad Hall yeni Civic ile ilgili şunları söylüyor: “Yeni Civic, global tasarım ekibimizin bu heyecan verici tasarımın dinamik karakterini yansıtan dramatik bir form ve stil yaratma arzusunun sonucudur. Alçak ve geniş ebatlar, kenarlara çekilmiş tekerlekler Civic'in dinamikliğini vurguluyor ve otomobile atılmaya hazır bir kaplan gibi heybetli bir görünüm kazandırıyor”. 

 

2016 Honda Civic Sedan'da iki yeni motor

2016 Civic Sedan iki yeni güçlü ve verimli motorla gelecek. Civic Sedan LX ve EX donanım seviyeleri 2.0 litre, 16 valfli, DOHC i-VTEC™ 4 silindirli motordan güç alacak. Civic'de bugüne kadar sunulan en güçlü temel motor olan bu motor 6 kademe manuel (LX donanım seviyesinde) ya da sürekli değişken otomatik vites (CVT) ile çalışıyor. Civic Sedan EX-T, EX-L ve Touring versiyonları 1.5 litre, direkt enjeksiyon ve turboşarjlı 16 valf DOHC inline-4 motor ve CVT vites ile geliyor. Bu motor olağanüstü yanıt hızı ve kıvraklık sunuyor. 

 

Yeni 1.5 litre motor ABD'deki Honda'lar arasında ilk turboşarjlı motor. Her iki motor da sınıfında en üst düzey performans ve yakıt verimliliği sunacak. Motorlarla ilgili ilave detaylar ve özellikler arabanın piyasaya çıkmasına yakın duyurulacak. 

Yeni Civic Sedan'da sportif yeni gövde ve şasi

2016 Civic dinamik yol tutuşu, direksiyon hakimiyeti, yolculuk kalitesi ve kabin sessizliği açısından kompakt sınıfında yeni standartlar belirliyor. Otomobilin temelinde yeni platform sayesinde kazanılan bu özellikler sağlam, izolasyonu sıkı bir gövde Civic tarihindeki en sofistike şasi ile biraraya geliyor. 

 

Yeni Civic'in sportif karakterini önceki modelden 1 inç daha alçak kalça noktasına sahip sürüş pozisyonu destekliyor. Alçak kalça noktası yeni Civic'in daha alçak zemini ve yeni süspansiyon tasarımı sayesinde. Yeni Civic şasisi, yeniden tasarlanmış ön süspansiyon ve ultra-rijid arka şasiye monte edilmiş yeni multi-link arka süspansiyona sahip.

 

Yeni gövdenin burulma direnci yoğun ultra dayanıklı çelik kullanılarak %25 oranında arttırılmış. Gövdenin %12'si ultra dayanıklı çelik içeriyor, bu da eski modelden %1 daha fazla. Aerodinamik verimlilik %12 arttırılarak sınıf lideri seviyesine çıkartılmış. Bunun için Civic'de ilk kez tam altgövde kaplamaları kullanılmış. Daha büyük boyutuna rağmen yeni Civic öncekinden 30 kilogram daha hafif. Yeni gövde izolasyon teknikleri kabindeki hava sızıntılarında %58 azalma ile sonuçlanmış. Sınıfında lider kabin sessizliği özel ses azaltıcı önlemlerle daha da geliştirilmiş. Bu önlemler arasında ön tarafta akustik cam kullanımı, daha sıkı izolasyon yapılmış motor kompartmanı ve üç kat izolasyonlu kapılar var.

 

Civic geliştirme ekibinin dinamik performans ve yolculuk kalitesini arttırma hedeflerini tutturmak için yeni Civic Sedan hidrolik esnek burç yatakları kullanıyor. Bu teknoloji normalde daha pahalı otomobillerde bulunuyor ve seyir esnasındaki ttireşimi azaltıyor. İlave yeni şasi teknolojileri arasında değişken vites oranlı direksiyon, daha güçlü ön ve arka stabilize edici barlar ve standart 4 tekerlek disk frenleri, daha iyi yol hakimiyeti ve daha kıvrak dönüşler için yeni Agile Handling Assist fren-tork yönlendirici teknoloji yer alıyor. 

Yeni Civic Sedan'da geniş, sofistike ve ileri teknoloji ile donatılmış iç kabin

Yeni Civic iç kabini kompakt otomobiller sınıfının en rahat, en sofistike ve lüks iç kabini olması için tasarlanmış. Kompakt segmentinin en geniş iç kabinine sahip yeni Civic'te arka koltuk bacak boşluğu da önceki modelden 2 inç daha fazla. Önde yeni ultra ince ön çatı sütunları sınıfında lider görüş mesafesi sağlıyor. Arkada bagaj kapasitesi önceki modele göre 73 litre daha fazla, kargo bölümü daha geniş ve uzun, yükleme ağzı daha geniş. Civic Sedan EX ve daha üstü donanım seviyeleri 60/40 oranında katlanabilen arka koltukla geliyor.

 

2016 Civic Sedan müşterilere her zamankinden daha lüks özellikler sunuyor. Yeni standart donanım otomatik klima kontrolünü de içeriyor. EX-L ve daha üst donanım seviyelerinde iki bölgeli klima kontrolü, otomatik açılıp kapanan ön pencereler, elektronik park freni, otomatik kapı kilitleme ve ayarlanabilir kalça destekli özel sürücü koltuğu bulunuyor. Tüm Civic Sedan modelleri 7.2 litre depolama kapasiteli, daha büyük, ayarlanabilir yeni orta konsol ile geliyor. Bu da konsol kullanımında SUV standartlarına yakın bir seviye. 

 

Yeni Civic iç kabini yüksek kalite materyaller ve kontrast renklerle daha lüks. Yeni kontrol paneli, dekoratif dikişler, daha lüks koltuk döşemeleri, yeni renkli TFT ekran göstergeler (EX ve daha yüksek donanım seviyeleri için), piyano siyahı orta konsol, LED vites değiştirme gösterge lambaları, LED tavan aydınlatması, deri kaplama vites yeni iç kabinin özellikleri arasında. Üst donanım seviyelerinde 8 farklı ayarlı sürücü koltuğu, 4 fakrlı ayarlı ön yolcu koltuğu, ısıtmalı ön ve arka koltuklar ve ısıtmalı yan aynalar da bulunuyor.

2016 Honda Civic Üretimi

Kuzey Amerika piyasasına özel Civic sedan otomobiller firmanın ABD'nin Indiana eyaletindeki Greensburg fabrikasında ve Kanada'nın Ontario eyaletindeki Alliston fabrikasında üretilecek. Yeni Civic'in 2.0 litre ve 1.5 litre turbo motorları Ohio'daki Anna fabrikasında, iki otomatik vites (CVT) Ohio'daki Russels Point ve Meksika'daki Celaya fabrikalarında üretilecek. 

 

Yeni Civic çok sayıda yeni üretim süreci ve teknolojisi kullanılarak ileri seviye kalite ve eğlenceli sürüş performansı sunacak şekilde üretilecek. Üretim için Kuzey Amerika'daki Honda fabrikalarına ciddi yatırımlar yapıldı. 2015 Honda Fit üretiminde ilk kez kullanılan özel kaynak tekniği ile gövde üretimi Kanada ve Indiana'daki fabrikalarda yeni Civic için de kullanılacak. Bu yeni kaynak teknolojisi ile daha hafif, daha sağlam bir gövde yapısı elde ediliyor ve Civic'in sınıfında lider yakıt ekonomisine, güvenlik performansına, sürüş keyfine katkı sağlanıyor. 

Honda Civic hakkında

Civic Honda'nın dünya çapında en iyi satan otomobili. 8 yıldır ABD'de en çok satan kompakt otomobil, genç Amerikalılar arasında da en popüler otomobil. İlk nesil Civic ABD'de 1972'de çıktı ve Civic yakıt ekonomisi, küçük araba güvenliği, tasarım, teknoloji, sürüş keyfi gibi konularda 9 nesil boyunca liderlik etti. Amerikalı otomobil müşterileri 43 yılda 10 milyondan fazla Civic satın aldı. Civic Kuzey Amerika'da 1986'dan beri üretiliyor ve kıtadaki üretim 9 milyonu aştı.

 

Honda hakkında

Honda ABD'de 1000 bayiden fazla bir satış ağına sahip. Kuzey Amerika'da 8 Honda fabrikası bulunuyor ve bunların dördü ABD'de. Fabrikaların toplam yıllık kapasiteleri 1.92 milyon adet. 2014 yılında ABD'de satılan Honda ve Acura otomobillerin %97'si Kuzey Amerika'da üretilmişti.

 

Honda Civic Sedan 1.6 dizel otomatik haberi için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 29 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo