Volkswagen'in Emisyon Skandalı İsviçre'yi de Etkiledi

Ototeknikveri     28 Eylül 2015 12:14

İsviçre'de bazı dizel motorlu Volkswagen modellerinin satışı yasaklandı.

Volkswagen'in Emisyon Skandalı İsviçre'yi de Etkiledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bazı Volkswagen dizel modellerinin satışı İsviçre'de yasaklandı. Geçici bir önlem olan yasak, Volkswagen dizel arabaların test emisyonlarında hile yapıldığının ortaya çıkması üzerine getirildi. İsviçre'de henüz satışa sunulmamış en az 180 bin otomobili etkileyen skandal giderek derinleşiyor. İsviçre'deki yasak şu an yolda olan otomobilleri ve Euro6 emisyon kategorisindeki motorları kapsamıyor. Yeni Volkswagen CEO'su Matthias Mueller yaptığı açıklamada en büyük önceliğinin şirketinin kaybettiği güveni kazanmak olduğunu belirtti. Mueller açıklamasında şunları belirtti: “Dikkatli hareket etmek hızlı hareket etmekten daha önemlidir. Volkswagen'de böyle bir şeyin yaşanmasına bir daha asla izin vermeyeceğiz. Kalite ve yönetim anlamında daha da katı standartlar getireceğiz. Bu benim sözümdür”.

 

Bu arada yetkililer dünya çapında olayı araştırırken yatırımcılar ve müşteriler de dava açmaya devam ediyorlar. Brand Finance şirketinden Pazarlama ve İletişim Direktörü Robert Haigh bu konuda şunları söylüyor: “Yaşananlar son derece yıkıcı. Olayın boyutuna bakılırsa Volkswagen markası bu skandaldan çok büyük ölçüde etkilenecek. Daha şimdiden şirket değer kaybetti, 10 milyar dolardan fazla zarar edildi”.

 

Volkswagen dünya çapında 11 milyon araçta emisyon testlerinde hile yapan yazılımdan bulunduğunu itiraf etti. Müşteriler ve satıcılar öfkeli. Volkswagen'in hangi model ve hangi yıl üretilen otomobillerin skandaldan etkilendiğini ve bu otomobilleri onarmak geri çağırıp çağırmayacağını açıklaması isteniyor.  

Son Güncelleme : 28 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo