Volkswagen Emisyon Skandalı Almanya'yı Sarstı

Ototeknikveri     28 Eylül 2015 02:17

Volkswagen'de patlak veren emisyon skandalı firmanın imajını yerle bir ederken Almanya ekonomisine de zarar veriyor.

Volkswagen Emisyon Skandalı Almanya'yı Sarstı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen CEO'su Martin Winterkorn'un istifası da fırtınayı sakinleştirmeye yetmedi. Eski CEO'nun ardından başka çalışanlar da görevlerinden alınıyor. Sosyal medyada #VWGate hashtagi ile firmayı eleştiren ve bazıları mizahi yaklaşım taşıyan paylaşımlar yapılıyor. Şakalara konu olan firmanın yatırımcı ve müşterilerin güvenini yeniden kazanması çok uzun zaman alacak gibi görünüyor. Çevre koruma alanında faaliyet gösteren ünlü sivil toplum örgütü Greenpeace 2011 yılında “Volkswagen'in Karanlık Yüzü” adlı bir kampanya başlatarak Volkswagen'in Avrupa'daki iklim değişikliği ile ilgili yasalara karşı olmasını eleştirmişti. Örgütün otomobil firmalarını CO2 emisyon değerlerini düşürmeye davet eden imza kampanyası halen devam ediyor.

 

Sosyal Medya Görselleri:

 

Görsel 1: Volkswagen, Alman ekonomisi için Yunanistan'daki krizden daha fazla tehdit oluşturuyor.

 

Görsel 2: Volkswagen skandalının ilk etkisi Doğu Almanya'yı yeniden diriltmek oldu (Photoshop müdahalesi ile Almanya Şansölyesi Angela Merkel eski Doğu Alman otomobil markası Trabant'ın önünde poz verdirilmiş)

 

Görsel 3: Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Enerji ve Çevre Koruma Hukuku Araştırma Merkezi Direktörü Michael Mehling: “Almanya çevre koruma ile ilgili yasalarda öncü sayılıyordu ve bu ülkenin otomotiv sektörünü de etkiliyordu. Volkswagen skandalından sonra dünyada ve ABD'de oldukça yüksek bir prestije sahip Alman endüstrisine bakış artık eskisi gibi olmayacak”.

 

Görsel 4: Volkswagen, emisyon testlerinde manipulasyon yaptığı gerekçesi ile yalancılıkla suçlanıyor ve Pinokyo'ya benzetiliyor.

 

Görsel 5: The Telegraph: Almanlar için Volkswagen krizi milli bir skandal.

 

Görsel 6: Devasa Volkswagen emisyon skandalınına bakınca “Herbie hikayesi gerçek miydi?” diye şüphe ediyorum.

 

Görsel 7: (Dumanlar saçan bu kara tren bile) Hala yeni bir Volkswagen'den daha temiz.

 

Son görsel: Turbo Dizel Enjeksiyon sözcüklerinin İngilizce kısaltması olan TDI ile sözcük oyunu yapılmış. “Tamamen faka basmış ve öfkeli”  

Kaynak; Euronews

Son Güncelleme : 28 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo