2016 Lada Vesta Hakkındaki Önemli Detaylar

Ototeknikveri     02 Ekim 2015 01:00

Üretimi başlayan ve yakında yollara çıkacak olan yeni Lada Vesta'nın dikkat çeken özellikleri

2016 Lada Vesta Hakkındaki Önemli Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

AvtoVAZ yeni modelleri Lada Vesta ve Lada Xray için 2015 yılı sonuna kadar toplam 30 milyar ruble yatırım yapmış olacak. AvtoVAZ başkanı Bo Andersson'a göre firma Lada Vesta'nın üretimine hazırlık aşamasında 5 milyar ruble harcadı. Ocak ayında, AvtoVAZ Lada Vesta için 25 pilot otomobil üretti. 2015 yılı içinde sadece 5 bin Lada Vesta üretilecek. Sonraki 2016'dan itibaren ise yıllık 100 bin adet üretilmesi planlanıyor. AvtoVAZ'ın Izhevsk fabrikası sedan ve hatchback gibi farklı gövde tiplerinde yıllık 120 bin Lada Vesta üretecek kapasiteye sahip. Ekim ayında fabrikada yeni modelden 600 adet üretilmesi planlanıyor. Kasım ayında ise 1500 adet Lada Vesta üretilecek. Aralık ayında bu rakam 2500 ve üzerine çıkabilecek.

 

Lada Vesta satışları 25 Kasım 2015'de başlayacak. Kasım ve Aralık aylarında yeni model 22 şehirdeki 60 bayide bulunabilecek. Daha sonra satış 65 şehire ve 120 bayiye daha yayılacak. Otomobil 12 farklı konfigürasyonla satılacak. Vesta 15 inç jantlara sahip. Daha pahalı modifikasyonlar özel direksiyon, sürücü koltuğunun yüksekliğini değiştirebilme ve 16 inç Continental lastikler gibi özelliklerle gelecek.

 

Vesta'nın motor seçenekleri 87, 106 ve 114 hp güçlerinde üç farklı motordan oluşacak. Yeni model Lada Vesta 5 kademe manuel (mekanik), yarı otomatik (robot) ve CVT vites seçenekleri ile gelecek. Yakıt kapasitesi 55 litre olacak. Gövdenin korozyon direnci en az 6 yıl olacak. Mayıs 2015'te yaptığı açıklamada Mikhail Ryabov “Şu anda Lada Vesta için 9 farklı renk seçeneğine karar verildi. Bunlardan altısı orijinal renkler olacak.” dedi. Comfort donanım seviyesinden itibaren Lada Vesta dört sensör ile güvenli park sağlayan park asistanına sahip olacak.

 

Şu an piyasada olan modellere göre Lada Vesta daha büyük boyuta sahip. Yeni Lada Vesta'nın bagaj kapasitesi 500 litre, arka koltuklar katlandığında ise 1500 litre. Fren servosu vakum hortumunun performansı arttırılmış (9 inç çapında), fren merkez silindiri ise 22.2 mm çapında. Bu düzenlemelerle verimlilik arttırılmış. Az sayıda tura sahip (2.8) direksiyon tasarımı dar alanlarda manevra yapmayı kolaylaştırırken aracın yönünü hızlı bir şekilde değiştirerek keskin reaksiyonlar sağlıyor. 

 

Lada Vesta testlerde 2 milyon kilometre yaptı. AvtoVAZ otomobilin tasarımını test etti ve süreç boyunca bazı değişiklikler yapıldı. Avrupa'daki testler üç aşamadan ikincisini oluşturuyor. Sistemlerin kaplamaların daha düşük sürtünme katsayısına sahip olduğu kış koşullarına adaptasyon testini geçmesi gerekiyor. Kuzey Kutup Dairesi'ne 70 kilometre mesafede yer alan İsveç'in kuzeyindeki ilk test alanında, otomobiller kutup ikliminde hem arazi hem de donmuş göl üzerinde test edilecek.

 

1 Eylül 2015'te AvtoVAZ'ın sosyal medya hesaplarında “Vesta'nın 25 anı” adlı bir köşe açıldı. Bu köşede her gün model ile ilgili yeni bilgiler verildi. Lada Vesta Eylül ayında Frankfurt'ta kamuflajlı şekilde göründüğünden beri model ile ilgili 750'den fazla ileti, tweet ve yorum girildi. Vesta markası gizlenmiş şekilde Frankfurt Motor Show başlamadan bir gece önce Frankfurt sokaklarında dolaştırıldı. Meraklı fuar takipçileri yaptıkları tahminler ile facebook ve Twitter'a akın etti.

 

Konsept Lada Vesta Cross neredeyse sıfırdan yaratıldı. Normal Vesta ile karşılaştırıldığında konseptin tasarımında 320 özgün parça yer alıyor.

Son Güncelleme : 02 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo