2016 KIA HYBRID CROSSOVER'DAN GÖRÜNTÜLER

Ototeknikveri     07 Ekim 2015 12:03

Kia 2016'da benzinli – elektrikli bir crossover model ile Toyota Prius rüzgarını yakalamayı hedefliyor. Henüz ismi belli olmayan modelin görüntüleri internete sızdı bile.

2016 KIA HYBRID CROSSOVER'DAN GÖRÜNTÜLER
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Toyota Prius çıktığından bu yana, diğer üreticiler de hibrit akımını takip etmeyi sürdürüyor. Kia 2016 yılı ortalarında piyasaya çıakrtmak üzere bir benzinli – elektrikli crossover model hazırlıyor. Henüz ismi belli olmayan modelin gizli görüntüleri internete sızdı. Bu gizli görüntüler ve dijital çizimler ilk kez gün ışığına çıkıyor. Yeni hibrit model Sportage modelinden bazı tasarım öğelerine sahip. Hibrit araç, tekerlek bombeleri ve tamponların etrafındaki plastik kaplamalar ile SUV şeklinde bir profile sahip ancak kısmen daha alçak bir araba. Bu da Mercedes GLA gibi küçük bir station ile SUV karışımı bir görünüm yaratıyor. Arabanın tasarımında global piyasaları cezbetmek hedeflenmiş. En büyük amaç ise yıllık 400 bin adet satan Toyota Prius ile rekabet etmek.

 

İç kabin ilk kez 2015 sonunda yeni Optima'da yer verilecek bir tasarım temasına göre şekillendirilmiş. Ortadaki büyük ekran ve yatay şeritler şeklinde konumlandırılmış kontrol düğmeleri ile kabinde bir BMW etkisi seziliyor. Kontrol paneli, vites kolu çevresi ve kapı çerçevelerindeki mavi – beyaz renk kullanımı gençlik enerjisi ve yüksek teknoloji duygusu veriyor.

4350 mm uzunluğu ile yeni model Soul'dan daha büyük ancak Sportage modelinden daha küçük. Kia'nın Denizaşırı Pazarlama Şefi Spencer Cho'ya göre boyut ve tasarım açılarından önemli bir noktaya değiniyor: “Araştırmamız Prius sahiplerinin yine bir hibrit otomobil kullanmak istediklerini ancak tasarımdan memnun olmadıklarını gösterdi. Bu model de bizim buna cevabımız. İngiltere'de modeli gösterdiğimiz müşteriler stil ile ilgili çok iyi geri bildirimlerde bulundular.”

 

Motorlarla ilgili henüz fazla ayrıntı olmasa da, Cho otomobilin 1.6 litre benzinli motor ile elektrik motoru kombine eden bir sistem kullanıldığını ve mükemmel yakıt ekonomisi sağladıklarını belirtiyor. Cho sözlerini şöyle sürdürüyor: “Prius şu anda 100 kilometrede 4.13 litre yakıt tüketiyor. Gelecek modelle bu muhtemelen 3.92 litre olacak. Biz ise kendi modelimiz için 4.7 litre hedefliyoruz”.

 

Kia'nın araştırması müşterileri tasarımı ve stili daha iyi bir otomobil için yakıt ekonomisinden biraz ödün verebileceklerini gösterdi. Kia'nın Soul diesel ve Soul EV gibi pek çok başka alternatifi de olduğu için, yeni model sadece hibrit seçeneği ile sunulacak, dizel motorlu ve benzeri versiyonları olmayacak.

 

Kia aynı zamanda Nissan Juke modeline rakip olacak geleneksel bir model üzerinde de çalışıyor. Niro konseptine yakın olacak bu model 2016'da hibritin çıkışının ardından piyasada olabilir. Hibrit model de Niro konseptinden bazı öğeler yansıtacak olsa da konsepti tamamen yansıtan bir model daha hazırlanacak. Niro'nun hitap ettiği piyasa segmenti halen oldukça geçerli ve ilginç.

 

Yeni hibrit platform ile Kia küçük SUV gibi aynı platformu paylaşan başka otomobiller de planlıyor. Bu platformun gelecek için önemli bir rolü olacak. Spencer Cho gelecekte farklı varyasyonlar da çıkartacaklarını ancak hibrit için şimdilik tek gövde stili sunulacağını belirtiyor.  

Son Güncelleme : 07 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo