2017 BMW X3'TEN SON GÖRÜNTÜLER

Ototeknikveri     11 Ekim 2015 01:32

BMW'nin orta boy SUV aracının üçüncü nesli 2017'de çıkacak ve ilk kez hibrit motorlarla sunulacak.

2017 BMW X3'TEN SON GÖRÜNTÜLER
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

3. nesil BMW X3 2017'deki çıkışından önce test sırasında gizlice görüntülendi. G01 kod adı ile geliştirilen yeni X3'ün görüntülerinden bugünkü ikinci nesil model F25 gibi temel şeklini koruyacağı anlaşılıyor. Mevcut X3'ten modifiye edilmiş bir gövde içinde test edilen yeni modelin prototipi daha uzun arka kapılara ve daha uzun arka kelebek camlara sahip. Yeni modelin aks açıklığı selefinden (2810 mm) biraz daha uzun olacak. Bir başka dikkat çekici özellik ise oldukça eğimli arka cam. Buradan BMW'nin Audi Q5 rakibi modelinde daha fazla bagaj kapasitesi sunabileceğini anlıyoruz.

 

X3 çift çatallı ön süspansiyon ve multi-link arka süspansiyona sahip revize edilmiş yüksek dayanıklı çelik platform üzerinde inşa edilmiş. Aracın donanımı bugünkülerin geliştirilmiş hali ancak BMW kaynakları SUV'nin yeni nesil elektrik sistem ile geleceğini, güvenlik sistemleri ve bağlanabilirlik seçeneklerinde çığır açacağını belirtiyorlar.

 

2019'da çıkacak ikinci nesil X4 de aynı platforma ve elektrik sistemine sahip olacak.

Yeni X3'ün motor seçenekleri arasında bir dizi güncellenmiş dört silindirli ve tamamen yeni altı silindirli direkt enjeksiyon benzinli ve yüksek basınçlı dizel motorlar yer alacak. Altı kademe manuel vites dört silindirli motorlarla sunulurken, yakıt tüketimini azaltan yeni ZF üretimi 9 kademe otomatik vites diğer motorlarla birlikte çalışacak.

 

BMW arkadan çekişli (sDrive) ve dört silindirli modeller de sunmayı planlıyor. Buna karşın, yeni X3 serisinin çoğunluğu dört çekişli sürüş sistemine (xDrive) sahip olmaya devam edecek. Yeni X3 modellerinin en mutevazısı 6 kademe manuel vites (bugünkü sDrive18d'nin varisi) ve revize edilmiş yüksek basınçlı enjeksiyon sistemine sahip olacak, 100 kilometrede 5.0 litre yakıt tüketecek.

 

Firma içinden BMW'nin M performance bölümüne yakın kaynaklar yeni X3 serisinin en öne çıkan versiyonunun X3 xDriveM40i M Performance olacağını söylüyorlar. Bu model yeni 3 Serisi'nde de bulunan, BMW'nin yeni 3.0 litre, altı silindirli, sıralı, benzinli motorunun gelişmiş bir versiyonuna sahip olacak. Bu yeni M Performance Avrupa için dizel bir varyasyonla da desteklenecek. Bu versiyonda X5 M50d'de olduğu gibi BMW'nin 376 hp, üçlü turboşarjlı, 3.0 litre, sıralı, altı silindirli motoru bulunacak. Tam gelişmiş bir M modeli de yeni X3'ün 2017'deki çıkışının ardından gelebilir. Öte yandan, firma içinden kaynaklar bu modelin henüz onay almadığını belirtiyorlar.

 

Porsche Macan Turbo ve 2016'da çıkacak yeni Mercedes GLC63 AMG modellerinin yarattığı etki BMW M'in de yeni bir dört çekişli X3M ile yanıt vermesini gerektirebilir. Bu modelde, 425 hp gücünde, turboşarjlı, 3.0 litre, sıralı, altı silindirli motor kullanılabilir.

 

Yeni X3 serisindeki bir modelin de xDrive35e olması bekleniyor. Yeni X5 xDrive40e'ye kardeş olacak benzinli – elektrikli hibrit gelecek yıl çıkacak 330e ile aynı teknolojiye sahip olacak. Hibrit sistem, 177 hp güç çıkışı ve 320 Nm torka sahip, turboşarjlı, 2.0 litre, dört silindirli benzinli motor ve ilave 94 hp güç çıkışı ile 250 Nm tork sağlayan, standart 8 kademe otomatik şanzımana monte edilmiş elektrikli motordan oluşuyor. İki motor birlikte yeni BMW X3'e hibrit modunda toplam 242 hp güç ve 400 Nm tork sağlayacak. 

 

Yeni X3, X4, X5, X6 ve yeni çıkacak X7 ile birlikte BMW'nin Spartanburg fabrikasında, ABD'nin Güney Karolina eyaletinde üretilecek.

Son Güncelleme : 11 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo