YENİ VOLVO V40 İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ototeknikveri     11 Ekim 2015 07:52

Şu anki V40 modelinin yerini alacak, Volvo'nun yeni küçük premium otomobiller serisinin bir parçası olacak model için geliştirme çalışmaları devam ediyor.

YENİ VOLVO V40 İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo'nun gelecek kompakt otomobil modellerinin temelini oluşturacak yeni platform, V40 modelinin yerini alacak yeni model için de kullanılacak. Yeni platformun geliştirilmesine İsveç Gothenburg'daki tesislerde ana firma Geely ile birlikte devam ediliyor. Yeni mimariye CMA adı verildi. Volvo Ar-Ge Direktörü Peter Mertens geliştirme sürecinin özellikle zorlu olduğunu, bileşenlerin ve yapısal ara montajların hem ana akım hem de premium otomobillerin temelini oluşturacak kadar esnek olması gerektiğini belirtiyor. Martens “Kitlesel piyasadan CMA platformlu bir Audi A3 rakibine herşeyi karşılayabilmeliyiz. Volkswagen'in MQB platformu da benzer bir şey yapıyor ancak biz Geely ve Volvo modelleri arasında yeterli farklılığı yaratmak için daha da sıkı çalışmalıyız” diye konuşuyor.

 

Bu mimari muhtemelen XC40 ismini alacak bir kompakt crossover modelinin de temeli olacak. Mertens, CMA platformunun Volvo'nun yakıt ekonomisi ortalamasını azaltmaya yardımcı olacağını, premium kompakt piyasasında daha geniş yer almak istediklerini ifade ediyor. Şu anda, Volvo V40 ve V40 Cross Country modelleri ile yıllık 110 bin adet satış rakamına sahip.

 

CMA mimarisi ile çok yakından ilgilendiğini vurgulayan Mertens, General Motors'un farklı fiyat seviyelerindeki ve farklı piyasaları hedefleyen modellerde kullanılabilecek platformunun tasarımını da yönetmişti. Opel Astra, Buick Verano ve Chevrolet Cruze modelleri bu platformun kullanıldığı modellerden.

 

Geçen yılın ilk aylarında Geely yeni bir küçük premium otomobiller serisi üzerinde çalıştığını onaylamıştı, bunlar arasında V40'ın yerini alacak model de var. Proje ile Çin'de çeşitli markalar altında satış yapan Geely'den benzer boyutlarda modeller çıkacak. Dışarıdan yardım almak yerine kendi aralarında işbirliği yapmayı tercih eden Volvo – Geely ortaklığının patronu Mäts Fagerhag “Kendi kaderimizi yönetiyoruz” dedi.

Son Güncelleme : 12 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo