Avtovaz çift yakıtlı Lada Vesta CNG'yi Tanıttı.

Ototeknikveri     12 Ekim 2015 02:06

AvtoVAZ çift yakıtlı otomobili Lada Vesta CNG'yi tanıttı. Lada Vesta CNG hem benzin hem de sıkıştırılmış doğal gaz kullanabiliyor.

Avtovaz çift yakıtlı Lada Vesta CNG'yi Tanıttı.
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu otomobil Lada'nın mühendis ekibinin potansiyelini gösterirken, Rusya hükümetinin ülkenin metan dolum istasyonları ağının geliştirilmesi ile ilgili tutumunu da destekliyor. LPG donanımı kullanma olasılığı Lada Vesta'nın tasarım aşamasından beri gündemdeydi. Otomobilin yapısı benzin dolumu için de, sıkıştırılmış doğal gaz dolumu için de uygun. Lada Vesta CNG'nin geliştirme aşamasında güvenliğe özel önem verildi. Kompozit gaz silindirleri gömme tıpalar ve yüksek hızlı valflerle donatıldı, baloncuk patlaması olasılığı ve trafik kazası durumunda borulardan kontrolsüz gaz kaçısı riski ortadan kaldırıldı. 250 atmosfer basıncına sahip iki silindir arabanın arkasına, bagaj zeminin altına yerleştirildi.

 

Otomobil tam depo ile tekrar dolum gerektirmeden 1000 kilometre gidebiliyor. Gazın bitmesi durumunda motor otomatik olarak benzine geçiyor. Gaz bitmediği zamanlarda da bir düğme aracılığı ile gaz ile benzin arasında geçiş yapılabiliyor. Otomobil metan modundayken yakıt maliyeti üç kata kadar azalıyor. (Rusya şartlarında)

 

Lada Vesta CNG'nin tanıtımından sonra geliştirme testleri başlayacak. Gazla çalışan Lada versiyonlarının çıkartılması “Gazprom gas fuel” ile AvtoVAZ arasındaki işbirliği çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Bu işbirliği ile Rus üretimi otomobillerde doğal gaz kullanımının arttırılması hedefleniyor.

Son Güncelleme : 12 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo