Yeni VW Phaeton Elektrikli de Olacak

Ototeknikveri     14 Ekim 2015 12:08

Yankıları süren dieselgate skandalına rağmen iptal edilmeyecek Volkswagen'in ikinci nesil Phaeton modeli, tamamen elektrikli bir versiyona da sahip olacak.

Yeni VW Phaeton Elektrikli de Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen yönetim kurulundan yapılan açıklamada yeni nesil Phaeton için uzun sürüş mesafesi vaad eden bir elektrikli seçeneğin sunulacağı belirtildi. Elektrikli modelin duyusal bir tasarıma sahip olacağı, yeni nesil sürüş yardımı sistemleri ve bağlanabilirlik çözümleri ile donatılacağı belirtildi. Volkswagen yeni Phaeton'un ne zaman piyasaya çıkacağını henüz net olarak belirtmese de aracın gelecek on yılda markanın amiral gemisi haline geleceğini belirtiyor. Önceki haberlerde yeni Phaeton'un pazara çıkış yılı 2018 olarak yazılmasına paralel olarak aracın 2020 yılına doğru piyasaya çıkması bekleniyor. Elektrikli versiyon ana modelden daha sonra, W12 versiyona alternatif olarak çıkabilir.

 

Bu yıl daha önce çıkan haberlerde Volkswagen'in yeni Phaeton'u Mercedes Benz S Serisi'nden daha rahat hale getireceği ve saatte 60 kilometre hıza kadar kullanılabilen yarı otonom sürüş sistemine sahip olacağı aktarılmıştı. Şu anki Phaeton Volkswagen'in en yavaş satılan modeli, bu yüzden yeni modelin başarılı olup olmayacağı merakla bekleniyor. Üstelik Audi A8 de güçlü bir rakip olarak kenarda bekliyor.

Son Güncelleme : 14 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo