Audi A5 DTM Sınırlı Üretim Modeli

Ototeknikveri     14 Ekim 2015 12:56

Audi A5 DTM koleksiyonu sınırlı üretim modeli ile Audi DTM ruhunu yarış pistinden yollara taşıyor.

Audi A5 DTM Sınırlı Üretim Modeli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi A5 DTM koleksiyonu sınırlı üretim modeli ile Audi DTM ruhunu yarış pistinden yollara taşıyor. 180 kW (245 hp) 3.0 TDI motor, 20 inç tekerlekler, dinamik tasarım ve öne yatar koltuklar iki kapılı coupe'nin Alman turing kuruluşu DTM'de yer alan yarış versiyonu ile bağlantılarını ortaya çıkartıyor. Audi A5 DTM koleksiyonu özel yarış tasarımı ile gözleri kendine çeviriyor. Ön kapak, kapılar ve arka pencere dinamik tasarımlı DTM, quattro ve Audi Sport logoları ile bezenmiş. Misano kırmızısı boya finişi öndeki parlak siyah ilave parçalar, kapı eşikleri ve arka kısım ile kontrast oluşturuyor. Bu da sınırlı üretim modelin sportif çekiciliğini daha da arttırıyor. Ön apron ve baklava desenli geniş hava girişleri arabanın özel görünümüne katkı sağlıyor. Audi Sport döküm alüminyum jantlar mat titanyum görünümünde ve beş telli. Boyutları ise 265/30 R 20 lastikler için 9J x 20.

 

Kapılar açıkken giriş ışığı yola bir DTM logosu yansıtıyor. Özel versiyonun kapı eşiği trimleri de Audi Sport logosuna sahip, arka kısımda ise siyah camlar kullanılmış. İç kabinde RS modelinden alınmış öne katlanabilir koltuklar yer alıyor. Koltukların sırt kılıfları, kapı döşemeleri, yan trimler ve orta konsol Misano kırmızısı renginde. Kırmızı dikişler koltuklara ve kenarlarında yer yer Alcantara kullanılmış çok fonksiyonlu sportif deri direksiyonu daha da şık hale getiriyor. Pedallar ise paslanmaz çelikten.

 

Audi A5 DTM'in kaputunun altında güçlü 3.0 TDI motor 180 kW (245 hp) ve 580 Nm tork ile yer alıyor. Bu motorla iki kapılı model sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 5.9 saniyede çıkıyor. Maksimum hız ise elektronik olarak saatte 250 kilometre ile sınırlandırılmış. A5 DTM 100 kilometrede ortalama 6.3 litre yakıt tüketiyor, kilometre başına 162 gram CO2 salınımı yapıyor. 7 kademe S tronic şanzıman, motor gücünü quattro kalıcı dört çekişli sürüş sistemine aktarıyor.

 

Audi A5 DTM koleksiyonunun üretimini 50 adet ile sınırlandırdı. Otomobilin fiyatı ise Almanya'da 74 bin 540 Euro olacak. Etkileyici coupe Audi tarafından üretilen üçüncü özel DTM modeli. Selefleri ise 2005 yılında A4 Sedan, 2013 yılında A5 Coupe olmuştu.  

Son Güncelleme : 15 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo