Yeni BMW M2 Coupe

Ototeknikveri     14 Ekim 2015 05:24

Kompakt ve yüksek performanslı bir BMW spor otomobili olan Yeni BMW M2 Coupe resmi olarak tanıtıldı.

Yeni BMW M2 Coupe
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW 2002 turbo mükemmel şekilde BMW'nin olağanüstü dinamikler, sıradışı kıvraklık ve en iyi otomobil kontrolü için çözümlerini biraraya getiriyordu. BMW M şimdi bu ruhu yeniden canlandırarak benzer stilde BMW M2'yi çıkartıyor. Yüksek performanslı altı silindirli sıralı motoru, arkadan çekişli kıvrak sürüşü, hafif yapılı alüminyum M Sport süspansiyonu ve dışa dönük stili ile, yeni BMW M2 Coupe sürüş keyfi için gereken herşeyi sunuyor.

 

Karakteristik M tasarımı

Yeni BMW M2 Coupe'nin BMW M ailesinin bir üyesi olduğunu anlamak için tek bakış yeterli. Otomobilin stili dinamik özelliklerini dışa vuruyor. BMW'nin yarış otomobilleri tarihinden esinlenen yeni M2 Coupe sıradışı performans potansiyeline sahip. Bunda, geniş hava girişlerine sahip alçak ön apron, karakteristik M panjurlara sahip iri yapılı kanatlar, çift telli M tasarımına sahip 19 inç alüminyum jantlar ve alçak ve geniş M ikiz borulu egzoz sistemi önemli rol oynuyor. Kendini uzun yıllardır kanıtlamış BMW M otomobillerinin karakteri iç kabinde de görülüyor. Kapı içlerindeki ve orta konsoldaki Alcantara döşeme, karbon fiber ile birlikte mükemmel bir kalite ambiyansı yaratıyor, mavi kontrast çizgiler ve detaylardaki M kabartmaları da bu ambiyansı tamamlıyor. Spor koltuklar, M spor direksiyon ve M vites kolu BMW M2 sürücülerine otomobillerine her an mükemmel şekilde hakim oldukları hissini veriyor.

Müthiş performans

BMW M2'deki yeni geliştirilmiş, üç litre, altı silindirli sıralı motor M TwinPower Turbo teknolojisi ile 6500 rpm'de 272 kW/370 hp güç çıkışına sahip (yakıt tüketimi: 8.5 litre/100 km, CO2 emisyonu: 199 g/km) ve kompakt spor otomobiller segmentinde yüksek performans açısından çığır açıyor. Aynı durum güç aktarımında da geçerli. 465 Nm tork kısa ataklarda aşırı basınç takviyesiyle maksimum 500 Nm değerine kadar arttırılabiliyor. BMW M2 Coupe opsiyonel yedi kademe M çift kavramalı vites (M DCT) ile sadece 4.3 saniyede sıfırdan saatte 100 kilometre hıza çıkabiliyor. Maksimum hız elektronik olarak saatte 250 kilometre ile sınırlandırılmış. M DCT vites ile yakıt tüketimi 100 kilometrede 7.9 litre, CO2 emisyonu ise kilometre başına 185 gram. Otomobil verimliliği ile de dikkat çekiyor.

Motor sporu uzmanlığı

BMW M3/M4 modellerinden hafif yapılı alüminyum ön ve arka akslar, karışık boyutlarda lastiklerle 19 inç alüminyum jantlar, iki ayarlı M Servotronic direksiyon ve verimli M bileşik frenler ile, yeni BMW M2 Coupe bir kere daha kompakt yüksek performanslı spor araba segmentinde sürüş dinamikleri açısından çıtayı yükseltiyor. Elektronik olarak kontrol edilen Active M diferansiyel çekişi ve yönelimsel stabiliteyi optimize ediyor ve sürüş dinamiklerine önemli katkı sağlıyor. Dinamik kontrol sisteminin M dinamik modu (MDM) aktive edildiğinde sürüş keyfi daha da artıyor. MDM sportif amaçlı patinaja ve kontrollü savrulmalara izin veriyor.

Akıllı bağlanabilirlik ne zaman isterseniz hazır

Yeni BMW M2 Coupe geniş bir dizi standart ekipman ile geliyor. 7 kademe M DCT şanzımandaki Drivelogic sistemi güç akışını bozmadan olağanüstü hızla vites geçişi yapabiliyor. Geniş bir dizi sürüş yardım sistemleri ve BMW ConnectedDrive'dan mobilite hizmetleri de BMW M2 ile birlikte sunuluyor. ConnectedDrive hizmetleri geniş kapsamlı otomobil bağlanabilirliğinin temelini oluşturuyor ve bu seçenek inovatif uygulamalarla mobil cihazların mükemmel şekilde otomobile entegrasyonunu da sağlıyor. Örneğin GoPro uygulaması sürücüye pistteki hızlı etapları kontrol paneline entegre aksiyon kamerası ile kaydetme şansı veriyor. M Laptimer uygulaması ile sürücünün kişisel sürüş stili de analiz edilebiliyor. Hız ve fren noktaları ile ilgili veri eposta ya da Facebook'tan kolayca paylaşılabiliyor.

 

Sağlam miras

Yeni BMW M2 Coupe sadece BMW 1 Series M Coupe 1 Serisi Coupe'nin varisi değil, temelinde yatan felsefe ile orijinal E30 BMW M3 ve BMW 2002 turbo modellerinin de devamı niteliğinde. BMW 2002 turbo 40 yıl önce büyük yankı uyandırmıştı, bu modeldeki olağanüstü dinamikler, rakipsiz kıvraklık ve optimal otomobil kontrolü ile aynı ruh BMW M2 Coupe'de de görülüyor.

Son Güncelleme : 15 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo