Volvo Global Elektriklendirme Stratejisini Açıkladı

Ototeknikveri     15 Ekim 2015 08:54

Lüks otomobil üreticisi Volvo otomotiv endüstrisinin en kapsamlı elektriklendirme stratejilerinden birini açıklayarak bu çerçevede tüm modellerinin yeni plug-in hibrit versiyonlarını da çıkartacağını duyurdu.

Volvo Global Elektriklendirme Stratejisini Açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma yeni bir elektrikli küçük otomobiller serisi oluşturacak, ayrıca 2019'a kadar tam elektrikli bir modeli satışa çıkartmış olacak. Bu yeni stratejinin bir parçası olarak, İsveçli otomobil firması orta vadede elektrikli otomobillerin tüm satışlarının %10'unu oluşturmasını beklediğini söyledi. Elektriklendirme stratejisinin ilk aşaması 90 serisinin ve 60 serisi büyük otomobillerin firmanın yeni Boyutlandırılabilir Ürün Mimarisi temel alınarak plug-in hibrit versiyonlarının çıkartılması olacak. Bu işlem yeni XC90 SUV'nin T8 çift motorlu ve dört çekişli plug-in hibrit versiyonunun çıkması ile başladı bile. Süreç yeni S90 lüks sedan ve diğer yeni modellerin hibrit versiyonları ile devam edecek.

 

Volvo plug-in hibrit otomobiller serisini yeni önden çekişli Twin Engine versiyonu ile de genişletecek.

İsveçli üretici ürün seçeneklerini ufak 40 serisi otomobilleri ile daha da çeşitlendirecek. Bu yeni seri Kompakt Modüler Mimari (CMA) üzerine inşa edilecek. Platform elektriklendirme odaklı tasarlandı. Bu da Volvo Otomobil Grubu'nu hem plug-in hibrit hem de tam elektrikli güç aktarım mekanizmaları konfigürasyonlarına sahip iki yeni otomobil mimarisi geliştirebilen çok az üreticiden birisi yapıyor.

 

Son olarak, Volvo 2019 itibariyle tamamen elektrikli yeni bir model de satışa sunacağını onayladı. Bu modelin ayrıntıları daha sonra açıklanacak.

 

Volvo CEO'su Håkan Samuelsson firmanın yeni stratejisi ile ilgili şunları söylüyor: “Elektrikli otomobillerin artık niş bir teknoloji olmaktan çıkıp ana akım olmasının zamanı geldiğini düşünüyoruz. 2020 yılı itibari ile Volvo'nun dünya çapındaki satışlarının %10'unu elektrikli otomobillerin oluşturacağına güveniyoruz”.

 

Volvo plug-in hibrit otomobillerin müşterilere en iyi verimlilik, sürüş mesafesi ve kullanım kolaylığı kombinasyonunu sunacağına inanıyor.

 

Örneğin, Volvo XC90 T8 Twin Engine piyasadaki en temiz ve en güçlü 7 koltuklu SUV otomobillerden birisi. Otomobil 407 hp çıkış gücüne, 49 g/km CO2 emisyonuna ve tasarruf açısından sektörde lider 2.1 litre/100 km yakıt tüketimine sahip. XC90 sıfırdan saatte 100 km hıza 5.6 saniyede çıkıyor.

Güç, verimlilik ve çevre dostu özelliklerin bu kombinasyonu Volvo'nun gelecek tüm elektrikli modellerinin adeta imzası olacak.

 

Volvo Ar-Ge'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Peter Mertens'in firmanın yeni stratejisi ile ilgili açıklamaları şöyle: “Araştırmamız sürücülerin Twin Engine otomobillerimizi %50 oranında elektrikli modda kullandıklarını, plug-in hibrit otomobillerin şimdiden geleneksel motorlara gerçek bir alternatif haline geldiğini gösterdi. Elektriklendirme alanında neredeyse 40 yıllık deneyimi ile Volvo pil yönetimi ile ilgili çok şey öğrendi ve sektördeki en iyi elektrikli sürüş mesafelerini sunuyor. Artık elektriklendirmede maliyet – kazanç hesabını neredeyse pozitife çevirdiğimiz bir noktaya geldik. Pil teknolojisi geliştirildi, maliyetler azalıyor ve elektriklendirmenin müşteriler tarafından kabul görmesi ile ilgili artık bir sorun kalmadı”.  

Son Güncelleme : 16 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo