Volvo'nun Yeni Global Kompakt Otomobil Serisi Detaylanıyor

Ototeknikveri     16 Ekim 2015 02:41

Volvo inovatif kompakt modüler mimarisi (CMA) ile kompakt otomobil serisini yeni segmentlerle genişletecek.

Volvo'nun Yeni Global Kompakt Otomobil Serisi Detaylanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CMA, Volvo'nun ölçeklendirilebilir ürün mimarisinin (SPA) daha küçük ancak aynı derecede gelişmiş bir versiyonu. Firmanın CMA platformu ile üretilmiş ilk otomobilinin 2017'de çıkması bekleniyor. 2017'de CMA'nın tanıtımı ile birlikte gelecek tüm Volvo otomobiller tamamen ölçeklendirilebilir ve modüler otomobil mimarisi ile üretilir hale gelecek. SPA ve CMA'nın eşzamanlı geliştirilmesi Volvo'nun ürün yenileme ve büyüme stratejisinin mihenk taşı oldu. Stratejiye göre firmanın tüm otomobilleri gelecek dört yıl içerisinde yeni modellerle değiştirilecek ve yıllık 800 bin adet satış hedeflenecek. Bu süreç XC90'ın çıkışı ile başladı ve yeni S90 lüks sedan ile devam edecek.

 

CMA Volvo'nun kompakt otomobil müşterilerine daha büyük otomobillerdeki SPA platformu ile aynı mühendislik avantajlarına sahip olabilme şansı verecek. SPA ve CMA arasındaki ortak teknolojiler güç aktarım mekanizmalarını (hem geleneksel hem de yeni plug-in hibrit varyasyonlar), multimedya, klima, data ağı ve güvenlik sistemlerini kapsıyor. İsveçli otomobil üreticisi bu güvenlik sistemleri ile 2020 itibariyle yeni otomobillerinde hiç ölüm ve yaralanma yaşanmamasını hedefliyor.

Volvo Ar-Ge'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Peter Mertens yeni CMA platformu ile ilgili şunları dile getiriyor: “CMA'nın esnekliği Volvo mühendislerini ve tasarımcılarını özgürleştiriyor, onlara otomobilin sunacağı sürüş deneyimini geliştirirken dünyada öncü güvenlik ve bağlantı teknolojileri de yaratma şansı veriyor”.

 

CMA aynı zamanda Volvo'nun gelecekte ürünlerini inşa etme şeklini de değiştirecek. Farklı motorlara, elektrikli sistemlere ve teknolojilere sahip çok çeşitli otomobiller aynı mimari ile üretilebilecek, bu da daha düşük maliyetli ve daha modern bir üretim süreci yaratacak.

 

Volvo'nun CMA'sı en başından beri elektriklendirme odaklı olarak geliştirildi. Yeni Twin Engine plg-in hibrit versiyonu da bu yeni mimari ile tasarlandı.

Dr Mertens bu konuda “CMA'yı özellikle tak-çalıştır hibrit odaklı geliştirdik. Volvo'nun yeni nesil kompakt otomobillerinde şu an XC90'da da bulunan ileri teknolojilerden faydalanabileceksiniz.” diyor.

 

Volvo CMA temelli otomobilleri ile dünya çapında satışlarını ciddi ölçüde arttırmayı planlıyor. Bu platform global çapta iz bırakacak ve Volvo'yu heyecan verici yeni ürün segmentlerine taşıyacak.

Volvo Satış, Pazarlama ve Müşteri Hizmerlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Björn Annwall ise yeni platformla ilgili şu görüşleri aktarıyor: “CMA Volvo'nun devamlılık arz eden büyüme stratejisinin en önemli öğesi. Büyük ve lüks otomobillerin tüm avantajlarını ve özelliklerini sunmasının yanı sıra, sektörde lider güvenlik, güç aktarım mekanizmaları ve multimedya teknolojileri ile, CMA özgün ve gerçek bir Volvo sürüş ve sahiplenme deneyimi sunacak. Bu da onu premium segmentteki diğerlerinden ayıracak.”

Son Güncelleme : 16 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo