Yeni 2016 Volvo S90: İç Kabin ve Maket Fotoğrafları

Ototeknikveri     19 Ekim 2015 01:00

Volvo'nun yeni BMW 5 ve Mercedes E Serisi rakibi yolda görüntülendi. Modelin hem iç kabininden hem de maketinden yeni fotoğraflar var.

Yeni 2016 Volvo S90: İç Kabin ve Maket Fotoğrafları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo'nun geleceği parlak görünüyor. Yeni XC90 etkileyici bir başarı sergiliyor, yeni modeller de ufukta. İsveçli firmanın dönüşümünün bir sonraki adımı S90. Yeni modelin bir kaç kez yolda görüntülenmesinin ardından, iç kabininden ve ölçeklendirilmiş maketinden yeni fotoğraflar internete sızdı. BMW 5 Serisi, Audi A6, Mercedes E Serisi ve Jaguar XF'e rakip olacak S90, eski S80 modelinin yerini alacak. Cesur ve yeni bir görünüme sahip olacak model, lüks bir iç kabin ve XC90'dan esinlenilmiş güvenlik teknolojileri ile gelecek. Son gizli görüntülerde ağır kamuflaj altında bir prototip ile karşı karşıyayız ancak 1:43 ölçeğindeki maket otomobilin kamuflajsız son halinin nasıl görüneceğini oldukça başarılı şekilde yansıtıyor.

 

Volvo daha önce S modellerinin şıklığa odaklanacağını, 90 modellerinin ise sofistike bir tarza sahip olacağını açıklamıştı. Yeni modelde S80 ile karşılaştırıldığında oyuntulu farlar, dik ön panjur ve Volvo'nun en yeni tasarım dilini yansıtan yatay “Thor's Hammer” LED'ler ile daha dinamik bir profil görülüyor.

XC90'dan alınan tasarım öğelerinin yanı sıra SPA platformu da iki model arasındaki ortak noktalardan birisi. Bu da modelde Drive-E turboşarjlı dört silindirli benzinli ve dizel motorlar bulunacağını gösteriyor.

 

Şu an S60 ve V40'ta kullanılan D4 versiyonu 190 hp güç çıkışına sahip. Bu motorun yeni S90'nın, kilometrede 99 gram CO2 salınımı değerine ulaşmasını sağlayacağı belirtiliyor. Emisyonun çok önemli olduğu şirket arabası sınıfında S90 modelinin büyük ilgi göreceği düşünülüyor. Yaklaşık 50g/km CO2 emisyonuna sahip olacak bir hibrit “T8” modeli de planlanıyor.

Emisyonlar kadar önemli bir diğer konu da iç kabin. XC90'dan alınan Nappa deri koltuklar, Orrefors kristal vites kolu, mat ahşap kaplamalar ile yeni S90 kalitede Alman rakipleri ile çok rahat yarışacak, hattâ güvenlik özellikleri bakımından onları geride bırakacak.

 

Yeni S90 modelinin 2016 yılında tanıtılıp 2017 yılının başlarında yollara çıkması bekleniyor.

 

Yeni Volvo S90'nın ilk detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo