Porsche'den Yeni SUV Hazırlığı

Ototeknikveri     20 Ekim 2015 12:57

Porsche Macan'ın altında konumlanacak ve markanın bu segmentteki üçüncü aracı olacak daha küçük bir crossover planlıyor.

Porsche'den Yeni SUV Hazırlığı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche artık eskisinden daha fazla çeşitlilik arz eden bir ürün gamına sahip ve Macan ve Cayenne crossover modelleri de bu çeşitlilik içinde yer alıyor. Crossover gövde stili hala çok satıyor ve görünüşe göre Porsche bu piyasadan biraz daha fazla pay istiyor. Bu yüzden firma Macan'ın altında konumlandırılacak daha küçük bir model için kolları sıvadı. Alman medyasında çıkan haberlere göre, yeni crossover 2020'den önce çıkacak. Modelin önizlemesini sunan bir konseptin ise bir kaç yıl içinde sergilenmesi bekleniyor. Yeni modelin iki ağabeyinden daha agresif görünmesi ve aşırı eğimli bir tavan çizgisine sahip olması bekleniyor.

 

Arkadan çekişli sürüş sistemi modelde standart olacak ancak daha pahalı versiyonlar dört çekişli sistemle sunulacak. Otomobilin platformu ile ilgili henüz ayrıntı yok ancak modelin özel bir platforma sahip olmayacağı, Volkswagen grubu içindeki diğer lüks modellerden birinin platformunu kullanacağı düşünlüyor. Habere göre modelin versiyonlarının büyük çoğunluğu dört silindirli motorlara ve çift kavramalı vitese sahip olacak.

 

Fiyatlandırma hakkında konuşmak için çok erken ancak modelin Macan'dan daha ucuz olacağı kesin. Macan S ve Dizel modellerinin fiyatları Almanya'da 60 bin Euro'dan başlıyor. Öte yandan, bu model Porsche'nin planladığı tek yeni model de olmayabilir. Daha ufak bir Panamera modeli üzerinde çalışıldığı ve geçen ayki Frankfurt Motor Show'da sergilenen Mission E konsepti gibi tam elektrikli bir versiyon da çıkartılabileceği söylentiler arasında.  

Son Güncelleme : 20 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo