Geely Yeni TX5 Londra Taksisini Tanıttı

Ototeknikveri     22 Ekim 2015 10:41

Çin'li Geely markası, Londra'da kullanılmak üzere tasarladığı taksi modeli olan TX5 adlı aracını resmi olarak tanıttı.

Geely Yeni TX5 Londra Taksisini Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geely Londra caddelerinde taksi olarak kullanılmak üzere tasarladığı yeni TX5 modelini paketinden çıkarttı. 2017 yılında yollara çıkacak modelde plug-in hibrit sistemi bulunuyor. Araçla ilgili teknik detaylar henüz tam açıklanmadı ancak ön kısımda dört silindirli benzinli bir motor bulunuyor. Aracın bataryasının “uzun süre” elektrikli sürüş sağladığı belirtilse de elektrikli sürüş mesafesinin tam olarak kaç kilometre olduğu henüz telaffuz edilmedi. Yeni Geely TX5, Londra taksi standartlarına tam olarak uyumlu. Bagaj kapasitesi, tekerlekli sandalye erişimi, 6 kişilik yüz yüze yolcu koltuk düzeni, sıkışık trafikte manevra yapmayı kolaylaştıran tasarımı ile araç geleneksel Londra taksilerinin stilini koruyor ve gerekliliklerini yerine getiriyor.

 

Daha önce Volvo'nun sahibi olduğu Barselona merkezli bir tasarım stüdyosu yeni TX5'in stili üzerinde çalıştı. Modelin dış görünüşünde 1958 yılının FX4 otomobillerinden esinlenildi. Aracın altyapısı Coventry Londra Taksi Şirketi tarafından geliştirildi, tüm proje LTC'nin de sahibi olan Geely firmasının 250 milyon sterlinlik dev yatırımı ile gerçekleştirildi. 

 

Yatırımın 50 milyon Sterlin'lik kısmı aracın üretileceği yeni fabrikanın kurulmasına harcandı. Fabrikada montaj hattından yılda 36 bin adet otomobil inecek, LTC için 7 farklı elektrikli taksi modeli aynı platform kullanılarak üretilebilecek. Elektrikli yeni taksiler için oluşturulan platform tamamen alüminyum yürüyen aksam ve kompozit panellerden oluşuyor. 

Son Güncelleme : 22 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo