Kia Soul Turbo ve Soul AWD Üzerinde Çalışıyor

Ototeknikveri     22 Ekim 2015 10:56

KMA Dealer Show etkinliğinde Kia 2016 yılında çok popüler Kia Solu modelinin iki yeni versiyonunu çıkartacağını duyurmuştu. Kia Motors Genel Müdürü Michael Choo'ya bununla ilgili yorumları soruldu.

Kia Soul Turbo ve Soul AWD Üzerinde Çalışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Choo beklenmedik bir yanıt vererek, Kia Soul modelinin 4x4 bir versiyonunu, bir de turbo motorlu versiyonunu çıkartmayı planladıklarını doğruladı. Choo, iki modelin de üretiminin firma bünyesinde henüz tam olarak onaylanmadığını belirtti. Bazı kaynaklara göre, Kia Trail'ster modelinin üretim versiyonunu çıkartacak. Trail'ster heybetli dış görünüşü ile KMA Dealer Show'da sergilenmişti. Üretim versiyonu 4x4 görünümünden daha fazlasını verecek, model Kia ABD tasarım ekibi tarafından tasarlanacak. Söylentiler bir kaç yıl önce, Autoblog bazı Kia yöneticileri ile görüştüğünde başlamıştı. O dönem Kia Soul ABD'de satış rekorları kırıyordu ve en büyük problem Soul'a olan talebin eldeki stokların ötesine geçmesiydi. Fabrikalar ürün yetiştiremiyordu. Koreliler Soul modelinin Avrupa'da da başarılı olması için çok çaba sarf ettiler ancak yapamadılar. Çok yakında bu değişebilir. Kia bir yıl içinde Meksika fabrikasını açacak ve Rio, Forte ve Sportage modellerine Kuzey ve Güney Amerika'dan gelen talepleri bu fabrikadan karşılayacak. Bu sayede Soul'un yeni versiyonlarını üretmek için de kapasite açılacak.

 

Kia yöneticileri Autoblog'a 201 hp 1.6 litre T-Gdi motoru Soul'da görmek isteyeceklerini söylediler ancak KMA Ürün Planlama Sorumlusu Orth Hedrick buradaki problemin fiyat olduğunu belirtiyor. Hedrick'e göre, böyle bir model normal Soul'dan yaklaşık 2500 dolar daha pahalı olabilir ve firma insanların böyle bir Soul isteyeceğinden emin değil.

 

Nihayet Kia Turbo modele ve 4x4 modele yeşil ışık yakmış gibi görünüyor ancak motor hala onaylanmadı. Yeni Tucson'da olduğu gibi 177 hp 1.6 litre T-Gdi motor kullanılması olasılıklar arasında. 

Son Güncelleme : 22 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo