Audi RS6 Avant ve RS7 Sportback'te Yeni Seçenek

Ototeknikveri     23 Ekim 2015 03:42

Audi RS6 Avant ve RS7 Sportback artık daha güçlü “performans” versiyonlarına sahip.

Audi RS6 Avant ve RS7 Sportback'te Yeni Seçenek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi iki yüksek performans otomobil olan RS6 Avant ve RS7 Sportback için daha fazla güç çıkışına sahip yeni bir Performans seçeneği hazırladığını duyurdu. Bu iki otomobil için, Audi'nin V8 4.0 TFSI motorunun güç çıkışı 605 hp'ye (445 kW) yükseltildi, tork değeri ise 700 Nm ve geçici olarak aşırı besleme fonksiyonu ile 750 Nm'ye kadar çıkartılabiliyor. Ekstra güç her iki modelin de sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 3.7 saniyede çıkabilmelerini sağlıyor. Bu da öncekinden 0.2 saniye daha hızlı. Daha da etkileyicisi, her iki otomobilin de sıfırdan saatte 200 kilometre hıza çıkma süresi ise 12.1 saniye. RS6 ve RS7 modelleriyle karşılaştırıldığında bu 1.4 saniye daha kısa bir süre.

 

RS ikilisi opsiyonel dinamik paket ile donatılarak maksimum hız saatte 250 kilometreden 280 kilometreye çıkartılabiliyor. Daha da fazlasını isteyenler için, Audi bunu saatte 305 kilometreye çıkartmayı da düşünüyor.

 

Audi ve quattro departmanı TFSI 4.0 litre V8 motordan daha yüksek devir ve sıkıştırma basıncı ile 45 hp (33 kW) daha güç çıkışı almayı başardı. Motor tercihli silindir (COD) sistemini devam ettiriyor, yani otomobil ne zaman kısmi yük altında olursa, yakıt tasarrufu için silindirlerin sadece dördü çalışıyor. RS6 Avant 100 kilometrede 9.6 litre yakıt tüketirken, RS7 Sportback ise 100 kilometre için 9.5 litre yakıta ihtiyaç duyuyor.

 

Yeni modeller quattro sürekli dört çekişli sürüş sistemine uygun 8 kademe triptonic şanzımanın revize edilmiş bir versiyonunu kullanıyor. Bu şanzıman normalde gücün %40'ını ön tekerleklere, %60'ını arka tekerleklere gönderirken, çekiş ve hız gibi bazı değişkenlere göre güç dağılımı değişebiliyor. Standart olarak, otomobiller merkez diferansiyele sahip ancak opsiyonel olarak arka aksta iç ve dış tekerlek arasında aktif tork dağılımı yapan spor diferansiyel ile de donatılabiliyorlar. Aynı zamanda RS6 ve RS7'yi 20 mm alçaltan uyumlanabilir havalı süspansiyon da bulunuyor. Ek bir ödeme ile sürekli değişken direksiyon oranından faydalanan dinamik direksiyon sistemi de sipariş edilebiliyor. RS6 21 inç alaşım jantlar ve 285/30 lastikler ile gelirken, RS7'de 275/30 lastikler bulunuyor. Aynı zamanda dört havalandırmalı fren diski ya da opsiyonel karbon fiber seramik diskler mevcut.

 

Stil anlamında yeni modellerde fazla bir şey değişmemiş ancak daha büyük hava girişlerine sahip sportif ön tampon, parlak siyah balpeteği şekilli ön panjur ve arka kısımdaki agresif difüzörden söz etmeden geçilmemeli. Yeni modellerin diğer özellikleri arasında opsiyonel metalik asker mavisi dış cephe rengi, RS spor koltuklar gibi iç kabin özellikleri, bal peteği desenli Alcantara/deri döşeme, karbon trim ve siyah zemin, beyaz rakamlar ve kırmızı iğnelerle stili yenilenmiş göstergeler sayılabilir.

 

Audi RS6 Avant performans versiyonu Almanya'da 117 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla, RS7 Sportback ise 121 bin 700 Euro'dan başlayan fiyatlarla satılacak. Her iki model de önümüzdeki ay bayilerde olacak.  

Son Güncelleme : 23 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo