Volkswagen: “EU5 ve EU6 uyumlu EA288 motorlarımızda yasadışı yazılım yok”

Ototeknikveri     23 Ekim 2015 04:21

Volkswagen Avrupa Birliği'nde satışa sunduğu EA 288 EU5 ve EU6 uyumlu motorlarında yasadışı defeat device yazılımının bulunmadığını açıkladı. Bu motora sahip yeni otomobiller Avrupa Birliği'nin yasal gerekliliklerini ve çevre koruma standartlarını yerine getiriyor.

Volkswagen: “EU5 ve EU6 uyumlu EA288 motorlarımızda yasadışı yazılım yok”
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen bu meseleyi dünya çapında sistematik şekilde ele alıyor. Grup geçerli standartlara uyumluluk için bütüncül bir çözüm gelitşirmeye çalışıyor. Yapılan incelemelerin ardından EA 288 EU5 uyumlu motorlarda yasadışı defeat device yazılımı bulunmadığı onaylandı. Volkswagen Grubu daha önce Avrupa'daki EU6 uyumlu otomobillerinin yasalara ve çevre koruma standartlarına uygun olduğunu da açıklamıştı. Volkswagen müşterileri şirketin Ekim ayı başından bu yana kurulan web sitelerini ziyaret ederek otomobillerinin şasi numaralarını girmek suretiyle yasadışı yazılımın otomobillerini etkileyip etkilemediğini anında görebiliyorlar. Audi, Seat ve Skoda markaları da benzer web siteleri açtı.

 

Volkswagen'in skandaldan etkilenen otomobilleri geri çağırmak ve bu otomobilleri düzeltmek için çözümler geliştirmekle ilgili çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Otomobillerin düzeltimesiyle ilgili girişimler yeni yılın ilk ayı itibariyle başlayacak ve müşterilerden ücret alınmayacak. Etkilenen her model serisi ve model yılı için farklı çözümler geliştiriliyor. Bu çözümler ilk önce yetkililerle paylaşılacak. Volkswagen gelecek hafta ve aylarda otomobil sahiplerini bilgilendirecek.  

Son Güncelleme : 23 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo