Nissan Leaf Piloted Drive 1.0 Konseptini tanıttı

Ototeknikveri     26 Ekim 2015 12:14

Leaf Piloted Drive 1.0 konseptini tanıtan Nissan 2020 yılı itibariyle otonom arabasını çıkartmayı planlıyor.

Nissan Leaf Piloted Drive 1.0 Konseptini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan Leaf Piloted Drive 1.0 konseptinin prömiyerini gerçekleştirdi. Konsept firmanın 2020 yılında otonom araba çıkartma planının aşamalarından birisi. Konsept ilk nesil Leaf elektrikli hatchback otomobil temel alınarak tasarlanmış ve aracın sürücü müdahalesi olmadan şerit değiştirebilmesine, sollama yapabilmesine, otobana çıkabilmesine imkan veren sensörlerle donatılmış. Tüm bu özellikler firmanın Tokyo'nun güneyinde yer alan İleri Teknoloji Merkezi'nde geliştirilen ve test edilen Piloted Drive 1.0 teknoloji paketinin bir parçası.

 

Nissan'a göre yeni geliştirilmiş teknolojiler sayesinde yolcular bu otomobilde kendilerini yetenekli bir sürücünün ellerinde gibi hissedecek. Yeni Leaf konsepti çok sayıda sensöre, 12 kameraya, beş radar sensörüne, dört lazer tarayıcıya ve ultrasonik sensörlere sahip. Nissan'ın mühendislik ve ileri sürüş yardımı sistemlerinin başında bulunan Tetsuya Ijima, otobanlarda otonom sürüşün Japonya'da 2016 yılı sona ermeden başlayacağını, manuel sürüş modu ile sürücünün istediği zaman otomobilin kontrolünü geri alabileceğini belirtti.

 

Ayrıca Nissan gelecek hafta Tokyo Motor Show'da “otomobil zekası ve elektrifikasyonun gelecek vizyonu” olarak lanse ettiği bir konsept daha tanıtacak. Bu konseptin de tamamen elektrikli motora sahip olduğu ve Leaf Piloted Drive 1.0 konseptinden alınan sürüş teknolojileri içerdiği düşünülüyor.

Son Güncelleme : 26 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo