Yeni Nesil Hyundai Elektrikli Otomobiller Geliyor

Ototeknikveri     27 Ekim 2015 03:49

Hyundai, Interbattery 2015 etkinliğinde yeni nesil elektrikli otomobil teknolojilerine ışık tutacak gelişmeleri sergiledi.

Yeni Nesil Hyundai Elektrikli Otomobiller Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil pillerin çıkışıyla birlikte, Güney Koreli otomobil üreticisi uzun mesafelerde kullanım için uygun bir tamamen elektrikli otomobil de çıkartmayı planlıyor. Hyundai Motor Grup geçen hafta Kore'de yeni elektrikli sistemini tanıttı. Seul'de gerçekleştirilen Interbattery 2015 etkinliğinde yeni elektrikli otomobil sistemi ve LG Chem ile birlikte geliştirilen yeni bataryanın tanıtımı yapıldı. LG Chem'in Li-ion pilinin kapasitesi 25-30 kWH arasında olacak ve iki farklı kompartmana ayrılacak. İki farklı kompartman bulunmasının sebebi muhtemelen yer kazanmak yani bagaj kapasitesi ve iç kabin oturma alanının küçülmesini önlemek.

 

Etkinlikteki Hyundai yetkililerine göre, bu yeni nesil elektrikli otomobil sistemi gelecek yıl bir Hyundai elektrikli otomobilde karşımıza çıkacak. Hyundai Motor Grup kardeş markası Kia ile iki elektrikli otomobile sahip; Ray EV ve Soul EV. Bu iki model de eleştirmenlerden çok olumlu yorumlar alıyor ve çeşitli ödüllere layık görülüyor.

 

Son Güncelleme : 27 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo