Yeni nesil 2017 Honda Civic için yeni VTEC TURBO motorlar

Ototeknikveri     27 Ekim 2015 02:43

Avrupa'da iki yeni VTEC TURBO motor çıkartılacak. Motorlar ilk kez 10. nesil 2017 Civic'de kullanılacak.

Yeni nesil 2017 Honda Civic için yeni VTEC TURBO motorlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda Avrupa'da iki yeni küçültülmüş turbo benzinli motor çıkartacağını açıkladı. 1.0 litre ve 1.5 litre VTEC TURBO motorlar 10. nesil Civic için hazırlanan motor serisinin parçası olacak. Yeni Civic Avrupa'da 2017 yılı başlarında çıkacak. Yeni motorlar aynı zamanda Honda'nın büyüyen Earth Dreams teknoloji serisi kapsamında geliştiriliyor ve dinamik performans, sınıf lideri güç çıkışı ve mükemmel yakıt ekonomisi sunacak. 2.0 litre ilk yeni VTEC TURBO motor bu yıl Civic Type R modeli ile birlikte geldi. Motor 310 ps güç çıkışına ve 5.7 saniye sıfırdan saatte 100 kilometreye çıkış hızına sahip.

 

Tamamen yeni bir motor yapısı üzerine kurulan ve yeni geliştirilmiş turbo sistemler kullanan motorlar değişken valf hareket teknolojisi ile sürtünmeyi azaltıyor ve sınıf lideri güç çıkışı ve çevre koruma performansı sunuyor. Yeni motorlar düşük atalet momentli turboşarj kullanarak hızlı yanıt sağlıyor ve direkt enjeksiyon teknolojisi sayesinde yüksek güç çıkışı ve tork arasında iyi bir denge kuruluyor, bütün bu teknolojiler geleneksel doğal emişli motorlardan daha iyi sonuçlar veriyor.

 

Yeni Civic Avrupa'da 2016 Eylül ayındaki Frankfurt Motor Show'da tanıtılmasının ardından 2017 yılı başlarında çıkacak. Beş kapılı varyasyonlar özel olarak Honda'nın İngiltere Swindon'daki fabrikasında (HUM) üretilecek. Honda yeni modeli hazırlamak için üretim teknolojileri ve süreçlerine 270 milyon Euro yatırım yapacak.

Son Güncelleme : 27 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo