Hyundai Hibrit Araçlar İçin Yeni 1.6 GDi Motor Geliştirdi

Ototeknikveri     28 Ekim 2015 05:11

Yeni Kappa 1.6 litre GDI, motor gücü, performansı ve yaktı ekonomisini arttırmak üzere tasarlandı.

Hyundai Hibrit Araçlar İçin Yeni 1.6 GDi Motor Geliştirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni motor giderek büyüyen orta boy hibrit elektrikli otomobiller ve plug-in hibrit otomobiller piyasasında üretim maliyetlerini düşürmekle kalmıyor, CO2 emisyonlarını da azaltıyor. Hyundai (AE kod adlı Prius rakibi) ve Kia'nın (DE kod adlı Kia Hibrit SUV) ilk hibrit modellerinin çıkışına paralel olarak 2016 yılı başlarında piyasaya çıkacak yeni motor Atkinson döngüsü, soğutulmuş egzoz gazı resirkülasyonu (EGR) ve uzun strok spesifikasyonu ile termal verimliliği en üst düzeye çıkartıyor. Atkinson döngüsü geç emme supabı kapanma zamanı ile pompalama kaybını azaltıyor, genişleme oranını arttırarak yaktı tasarrufunu da geliştiriyor. İşlem sırasında sürekli değişken valf zamanlaması (CVVT) ile entegre edilmiş yağ emme kontrol valfi (OCV) yağ akışını basitleştiriyor. Aynı zamanda CVVT safhalama açısı daha hızlı CVVT yanıtı için uzatılmış.

 

Motora uygulanan EGR sistemi egzoz gazlarını silindire geri resirküle etmeye yardımcı oluyor ve bu gazları tekrar yakıyor. Yeni Kappa HEV motor yakıt tasarrufunda %3 kazanım sağlıyor ve bunu üç aşamada yapıyor; yukarı doğru çekilen gaz %20'den fazla EGR oranı sağlıyor, EGR soğutucu %98 soğutma verimliliği sağlıyor ve tek konumlu EGR valfi 56.9 milisaniyede yanıt veriyor. Özel tasarlanmış bir düz emme deliği EGR gazının akışını arttırarak hızlı yanmaya imkan tanıyor ve hem yakıt verimliliği hem de performans artışı sağlıyor.

 

Dahası, yakıt tasarrufu silindir bloğunun (105 c) ve başının (88 c) termostat soğutma ısılarını ayırarak da arttırılıyor, bu yolla blokta daha yüksek ısıda bir soğutucuya imkan verilerek sürtünme ve vuruntu azaltılıyor. Silindir bloğu daha düşük sürtünme ve daha verimli çalışma için hızlıca ısınıyor, silindir başı kısmen düşük ısılarda çalışarak vuruntuyu önlüyor ve yakıt ekonomisini geliştiriyor.

 

Yeni motor aynı zamanda lazerle delinmiş altı delikli GDI enjektöre ve maksimum 200 bar yüksek basınç sistemine sahip, böylece temiz yanma garantileniyor, yakıt ekonomisi geliştiriliyor ve emisyon azaltılarak global standartlara çekiliyor.

 

Teknolojilerin entegrasyonu %30 - %40 arası daha fazla motor termal verimliliği sağlıyor, aynı zamanda rekabet edebilir bir performans getiriyor. Yeni motor 105 PS (77.2 kW) güç çıkışına, 147 Nm tork değerine sahip ve gelecek hibrit modellerine uygun.  

Son Güncelleme : 28 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo