Volkswagen'in 15 Yıldır İlk Kez Zarar Açıklaması Bekleniyor

Ototeknikveri     28 Ekim 2015 07:26

Volkswagen Grubu'nun emisyon skandalı nedeniyle on beş yıldır ilk kez bu yılın üçüncü çeyreği için zarar açıklaması bekleniyor.

Volkswagen'in 15 Yıldır İlk Kez Zarar Açıklaması Bekleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Analistlerin Bloomberg tarafından derlenen tahminlerine göre, Volkswagen Grup 2015 yılının üçüncü çeyreği için 3.26 milyon Euro zararda olduğunu açıklayacak. Firma geçen yılın aynı döneminde ise 3.23 milyar Euro kar açıklamıştı. 15 yılı aşkın süredir ilk kez firma zararda ve bunun en öncelikli sebebi firmanın dizel otomobillerinde yasadışı yazılım kullanarak emisyon testlerini manipüle ettiğinin ortaya çıkmış olması. 1.2 TDI, 1.6 TDI ve 2.0 TDI EA189 tipi dizel motorlara sahip 11 milyon otomobil skandaldan etkilenmiş durumda. Volkswagen yıllık yatırımlarını 1 milyar Euro azaltmayı planladığını ve bazı yeni modelleri çıkartmayı ertelediğini açıklamıştı. Daha da endişe verici olan, Alman gazetesi Handelsblatt'a göre Volkswagen tedarikçilerinden toplam 3 milyar Euro tutarında fiyat kırmalarını istedi ancak bu haber henüz onaylanmış değil.

 

Volkswagen Grup CEO'su Matthias Mueller ise bir kaç gün önce skandaldan etkilenen otomobillerin geri çağırılması ve skandal ile ilgili diğer harcamalar için 6.5 milyar Euro bütçe ayırdıklarını ancak bu bütçenin karşılaştıkları dev cezaları ödemek için yeterli olmayacağını açıklamıştı. Credit Suisse'e göre, Volkswagen skandal yüzünden ortaya çıkan masraflar için 23 milyar Euro ile 78 milyar Euro arasında bir para harcamak zorunda kalacak.

 

Volkswagen için gelecek pek aydınlık görünmüyor ve firma skandalın açığa çıktığı 18 Eylül gününden beri piyasa değerinden 21 milyar Euro kaybetti, yatırımcılar milyonlarca insanı kandıran böyle bir firmaya fon aktarmakta isteksiz. Aynı nedenden, özellikle TDI modellerinin satışları önümüzdeki günlerde düşebilir ve bu durumdan sadece Volkswagen ana markası değil Audi, Skoda, SEAT ve Volkswagen Ticari Araçlar da etkilenebilir.  

Son Güncelleme : 28 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo