Matthias Müller Volkswagen'in Atacağı Adımları Açıkladı

Ototeknikveri     30 Ekim 2015 01:58

Volkswagen Grup CEO'su Matthias Müller grubun krizi atlatmak için geliştirdiği stratejinin beş adımını açıkladı. “Müşterilerimize destek en önemli önceliğimiz.” “Volkswagen krizin sonrasına, geleceğe bakıyor” “Yeni stratejimizi 2016'da açıklayacağız”

Matthias Müller Volkswagen'in Atacağı Adımları Açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grup CEO'su Matthias Müller grubun krizi atlatmak için geliştirdiği stratejinin beş adımını açıkladı. “Krizden sonrasına, geleceğe bakmak ve Volkswagen'in başarıyla büyümeye devam etmesi için gerekli koşulları yaratmak zorundayız” diyen Müller Volkswagen'in şu anki durumdan daha da güçlenmiş olarak çıkacağına inandıklarını belirtti. Müller ayrıca grubun 2025 yılına kadar olan on yıllık stratejisinin gelecek yıl açıklanacağını ekledi. Volkswagen CEO'su en büyük önceliklerinin dizel skandalından etkilenen müşterilerini desteklemek olduğunu ifade etti ve “Müşterilerimiz herşeyin temeli. Dünya çapında 600 bin çalışanımızın ürettikleri müşteriler olmadan hiç bir anlam taşımazdı” diye konuştu. Müller'e göre Volkswagen etkili teknik çözümler geliştirebilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Alman Federal Motorlu Ulaşım Kurumu ile işbirliği içinde hazırlanan geri çağırma ve yasa dışı yazılıma sahip otomobilleri düzeltme uygulaması Ocak 2016 itibariyle başlayacak.

 

Müller'in ikinci önceliği ise skandal ile ilgili araştırmaların sistematik şekilde devam etmesi ve tam olarak neler yaşandığının açığa çıkartılması. “Gerçeği ortaya çıkartmalı ve ondan dersler almalıyız” diyen Volkswagen CEO'su, Volkswagen'in incelemesinde hatırı sayılır yol kat ettiğini ekledi. Araştırmanın hızlandırılması ve daha etkili olması için denetim firması Deloitte de sürece dahil edildi. Müller olaydan sorumlu olanların ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını vurguluyor.

 

Firmanın Müller tarafından açıklanan stratejisinde üçüncü adım ise Volkswagen Grup içerisinde yeni yapılar oluşturulması. Grup merkeziyetçilikten uzak bir yönetim şekline kavuşturularak firmanın faaliyet gösterdiği bölgeler ve markalar için daha fazla özerklik tanınacak. Müller'e göre grubun yönetim kurulu markalar arasındaki ortak projelerden ve sinerjiyi geliştirmekten sorumlu olacak, grubun kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlayacak. Grup bünyesindeki üç yüzden fazla model tek tek değerlendirilerek gruba sağladıkları kazanç incelenecek.

 

Dördüncü adım ise kurum kültürünün ve yönetim şeklinin gözden geçirilmesi ve yenilenmesi. Çalışanların bağlılığı ve grubun sosyal sorumluluklarının yeniden canlandırılması için çalışmalar yapılacak. Volkswagen'in iletişim şekli ve hatalarını nasıl telafi ettiği konusunda da farklı yaklaşımlar geliştirilecek. Müller bunu “Açıklık ve işbirliğini öne çıkaran bir kültür geliştireceğiz” şeklinde tarif ediyor ve hangi kademeden olursa olsun Volkswagen ailesinin tüm bireylerini daha fazla cesaret, daha fazla yaratıcılık ve daha girişimci bir ruh sergilemeye davet ediyor.

 

Volkswagen CEO'su beşinci adımın ise grubun 2018 stratejisini 2025 stratejisine dönüştürmek olduğunu açıkladı. 2018 stratejisinin daha önce genellikle satış rakamları ve rakamsal büyüme ile alakalı geliştirildiğini belirten Müller, asıl önemli olanın ise rakiplerinden 10 bin ya da 100 bin adet daha fazla satmak değil nitelikli bir büyüme tutturmak olduğunu ifade etti. Bu doğrultuda geliştirilecek 2025 stratejisi için 2016'nin ilk aylarında çalışma yapılacak, yılın ortalarında ise stratejinin önemli noktaları kamuoyuyla paylaşılacak.

Son Güncelleme : 30 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo