Nissan IDS Konsepti Tanıtıldı

Ototeknikveri     30 Ekim 2015 09:14

Geçen hafta yayınlanan ipucundan sonra, Nissan 2015 Tokyo Motor Show'da sergilenen IDS konseptini tanıttı.

Nissan IDS Konsepti Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan ikinci nesil Leaf modelinin nasıl olacağını IDS konsepti ile gösteriyor. Elektrikli hatchback model, karbon fiber gövde ve 1380 mm'lik alçak çatısı ile öne çıkıyor. İç kabinin genişliğini maksimuma çekmek için tekerlekler gövdenin kenarına yakın konumlandırılmış, daha uzun aks açıklığı sayesinde dört yetişkinin sığabileceği bir iç kabin genişliği sağlanmış. Katmanlı bir tasarıma sahip tekerleklerde hava ve yuvarlanma direncini minimize etmek için ince 175 lastikler kullanılmış. Ön panjurun şekli üst üste dizilmiş buz kalıplarını andırıyor ve şeffaf bir görünüme sahip. Bu kısmın tasarımı mavimsi saten gümüş gövde rengi ile uyum sağlamış. Arka kısım ise tavana monte spoyler ve bumerang şekilli farlar ile oldukça sportif görünüyor. Bagaj kapağının dar olması ise kullanımı zorlaştırmış.

 

İç kabinde manuel ya da otonom sürüş modunun seçilmesine göre iki farklı konfigürasyon var. Manuel mod aktifken otomobili sürücü kontrol ediyor ve ön cama yansıtılan sürücü göz hizasındaki özel ekranda sürücünün ihtiyacı olan tüm bilgiler gösteriliyor. Bu modda, ambiyans aydınlatması mavi renkte, Nissan'a göre bu renk sürücünün daha iyi konsantre olabilmesini sağlıyor. Konsept otonom moda geçtiğinde ise direksiyonunn yerini büyük bir ekran alıyor. Koltukların geleneksel öne dönük oturma düzeni de değişiyor ve bütün koltuklar birbirine doğru dönerek bir oturma odası ortamı oluşturuyor. Bu modda yumuşak bir aydınlatma sağlanıyor.

 

IDS konsepti büyük 60 kWh pil ile geliyor ve uzun yolculuklar için yeterli enerji sağlıyor. Nissan tam sürüş mesafesini belirtmedi ancak pilin gücü ve karbon fiber gövdeli otomobilin hafifliği göz önüne alındığında mesafenin oldukça cömert olacağı düşünülüyor. 

Son Güncelleme : 30 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo