Seat 2018'de Dört Yeni Model Çıkartacak

Ototeknikveri     03 Kasım 2015 05:33

Seat 2018 yılında sürdürülebilir büyüme planları kapsamında dört yeni model çıkartacağını duyurdu.

Seat 2018'de Dört Yeni Model Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İspanyol üretici 2025 stratejik planını duyurdu. Bu plan ile Seat'ın sürdürülebilir karlılık yaratması ve bir yandan piyasaya yeni modeller çıkartması gerekiyor. Planı açıklayan Seat yetkilileri büyüyen segmentlerde yüksek kar marjı ile yeni modeller geliştirmeye odaklanacaklarını, bunu yaparken başarılı Leon formülünü uygulayacaklarını belirttiler. Leon formülü müşteri tatminini ön planda tutmayı ve İspanya otomotiv endüstrisindeki en cazip işveren konumunu sürdürmeyi kapsıyor. Seat aynı zamanda yeni bir verimlilik programı da başlatacak. LEAP adı verilen program gelecek iki yıl içinde uygulamaya konulacak. Seat'ın şu anda Leon ve Ibiza model serilerini üreten Martorell fabrikası da yeni bir platform üretmek için geliştirilecek. Bu platformun MLB mimarisi olduğu düşününülüyor. MLB, Volkswagen Grup içindeki SUV modellerde kullanılıyor.

 

Firma gelecek iki yılda dört yeni model çıkartmaya hazırlanıyor. İlk yeni model uzun zamandır beklenen kompakt SUV olacak. Bu modelin yeni yılın başlarında tanıtılması bekleniyor. Kompakt SUV'ye ek olarak, Seat daha küçük bir Nissan Juke rakibi de geliştiriyor. Daha geniş yedi koltuklu bir crossover modelin tasarımları da yapılıyor. Bu modelin bu yılki Cenevre Motor Show'da Vision 2025 konsepti ile ön tanıtımı yapılmıştı.

 

Devam eden Volkswagen Grup emisyon skandalı ile ilgili olarak ise Seat yönetim kurulu başkanı Dr. Francisco Javier Garcia Sanz şunları söyledi: “Bu haftanın haberlerindense orta ve uzun vadeye odaklanmak gereken bir dönemdeyiz. Volkswagen Grubu'nun gelecek planlarımıza güveni tamdır ve planlarımız grubun stratejisine mükemmel şekilde entegre olmuştur. Önümüzdeki iki yılda çıkartacağımız modeller tam belirlenen zamanda piyasaya çıkacak Seat'ın sürdürülebilir büyümesine katkı sağlayacak. Bu modeller stratejinin sadece ilk adımı”.

 

Ekim ayı sonunda Jürgen Stackmann'ın yerini alan yeni Seat patronu Luca de Meo ise şu şekilde konuştu: “Seat çalışanlarının çabalarını ve bağlılığını takdirle karşılıyorum. Ben de Seat'a aynı tutku ve bağlılıkla katılıyorum. Seat yüksek kalite otomobiller tasarlayacak ve üretecek potansiyele sahiptir. Durmadan çalışıyoruz, tutkuluyuz, hızlıyız, esnekiz ve teknolojimiz var. Bugün sunduğumuz stratejimizin olağanüstü başarılı olacağına inanıyorum”.

 

Seat'ın açıklamaları Volkswagen patronu Matthias Müller'in skandaldan sonra yeniden toparlanma planlarını açıklamasından kısa süre sonra geldi.  

Son Güncelleme : 03 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo