2016 Subaru Impreza Özellikleri ve İlk Detaylar

Ototeknikveri     04 Kasım 2015 07:31

Yeni Impreza modeli 2016'da çıkacak ve Subaru'nun yeni bir platformunu kullanacak.

2016 Subaru Impreza Özellikleri ve İlk Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Subaru Impreza, Tokyo Motor Show'da konsept olarak sergilenmesinden sadece günler sonra test esnasında gizlice görüntülendi. Yeni Impreza yeni nesil Subaru modellerinin ilki olarak kabul ediliyor ve firmanın Prominence 2020 planında önemli bir rolü var. Geçen yıl duyurulan plan Subaru markasını büyütürken ürün gamını da genişletecek. Bu planın merkezinde standardize edilmiş yeni bir platform yer alıyor. Bu platform Impreza'dan Outback'e tüm Subaru modellerinde kullanılacak.Yeni platformun Impreza'ya ciddi ağırlık kaybettirmesi ve güçlendirmesi bekleniyor. Subaru aile tipi hatchback piyasasının en önemli modellerine rakip olarak Impreza'yı öne sürecek. Yeni modelin sedan ve beş kapılı versiyonları Ford Focus ve Mazda 3'ün de bulunduğu bir konvoy ile test esnasında görüntülendi.

 

Eğer üretim versiyonu son hali ile konsepti takip ederse yeni Impreza şu anki modelden daha fazla hatchback şekline sahip olacak. Geniş hava girişlerine sahip yeni ön panjur ve arkadaki spoyler bunun belirtileri. Subaru beş kapılı konseptin görünümünün firmanın tüm gelecek modellerini yansıttığını belirtiyor. Yalnız casus fotoğraflara bakarsak üretim versiyonunda farların biraz yumuşatılacağı anlaşılıyor.

 

5 kapılı konsept 4400 mm uzunluğunda, 1880 mm genişliğinde ve 1440 mm yüksekliğinde. Aks açıklığı ise 2670 mm. Gelecek Subaru modelleri daha lüks iç kabinlere sahip olacak. Sadece Japonya'ya özel WRX S4 Sporvita versiyonunun iç kabininde kahverengi deri döşemeler İtalyan uzman Mario Levi ile işbirliği içerisinde hazırlanmış. Benzer döşemeler Legacy modelinde de kullanılacak. Bu gibi modellerin zaten kemikleşmiş Subaru müşteri kitlesinin ötesine hitap etmesi bekleniyor. Firma BMW, Audi, Alfa Romeo gibi markalarla rekabet edebilecek kalitede iç kabin tasarımları sunmak ve böylece yeni müşteriler kazanmak istiyor.

 

Yeni modelin gücünün silindir deaktivasyon teknolojisine sahip bir dizi yeni nesil motorlardan gelmesi bekleniyor. Şu anki model 112 hp gücünde 1.6 litre sıralı dört silindirli motora sahip ve 5 kademe manuel ya da CVT vites seçenekleri sunuyor. Yeni nesil Impreza gelecek yılın sonuna doğru çıkacak. Fiyatların şu anki modelin fiyatını fazla geçmemesi bekleniyor.  

Son Güncelleme : 06 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo