2016 Mercedes GLS'nin Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     05 Kasım 2015 09:41

Çok sayıda gizli görüntünün internete sızmasından sonra, Mercedes nihayet makyajlı GL modelini tamamen gün ışığına çıkardı. Yenilenen modelin adı artık GLS olarak geçecek.

2016 Mercedes GLS'nin Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

“SUV'lerin S-Class'ı” olarak tarif edilen ilk GLS aslında GL modelinin hafifçe revize edilmiş bir hali. Ön yüzü yenilenmiş, yeni farlara LED gündüz sürüş ışıkları entegre edilmiş. Ön panjurdaki logo artık daha büyük, bu kısımdaki iki şeritte de değişiklik var. Ayrıca her iki tamponda da ufak tefek değişiklikler yapılmış. LED farların farklı grafikleri, yeni kaporta renkleri ve alaşım jantların tasarımı dış cephedeki değişiklikleri tamamlıyor. GLS dış cephede pek çok kişinin fark etmekte zorlanacağı hafif değişiklikler sunuyor. 7 koltuklu iç kabine baktığımızda ise en önemli değişikliklerin orta konsolda olduğunu görüyoruz. Burada entegre ekranlı multimedya sistemi yerini oldukça tartışılan bağımsız tablet benzeri 8 inç ekrana bırakmış. Diğer değişiklikler arasında yeni dokunmatik ped ve güncellenmiş üç telli de Nappa deri kaplı direksiyon yer alıyor. İlave bir ödemeyle 2017 Mercedes GLS opsiyonel hava iyonizasyon sistemi ile birlikte sipariş edilebiliyor. Bu sistemle iç kabindeki hava kalitesi büyük ölçüde gelişiyor.

 

Yeni lüks SUV en yeni güvenlik ve sürüş yardımı sistemlerine sahip. Bunlar arasında kaza önleme sistemi “Collision Prevention Assist Plus”, yan rüzgar asistanı “Crosswind Assist”, konsantrasyon asistanı “Attention Assist”, Pre-Safe, fren asistanı BAS, seyir kontrolü, ESP ve elektronik dört çekişli sürüş sistemi 4ETS bulunuyor. Distronic Plus ve Steering Assist sistemleri ile gelen opsiyonel sürüş yardımı paketi “Driver Assistance Package” ise aynı zamanda hız sınırlandırma asistanı, BAS Plus, Cross-Traffic Assist, “Active Blind Spot” Assist kör nokta asistanı, Pre-Safe yaya tespit sistemli fren sunuyor. Daha da fazlasını isteyenler için gece görüş sistemi, opsiyonel LED akıllı aydınlatma sistemi, Magic Vision Control özelliği ve ısıtmalı uyumlanabilir ön cam silecek sistemi ile görüş netliği büyük ölçüde arttırılabiliyor.

 

Motorlara bakarsak; GLS550 4MATIC versiyonunda 449 hp (335 kW) ve 699 Nm tork değerine sahip V8 bi-turbo, GLS450 4MATIC versiyonu için 362 hp (270 kW) – 500 Nm 3.0 litre V6 bi-turbo, GLS63 için 577 hp (430 kW) – 760 Nm, GLS350d 4MATIC için 255 hp (190 kW) – 616 Nm V6 turbodizel seçenekleri mevcut. Tüm bu versiyonlar 9 kademe otomatik vites (GLS63 hariç) ile geliyor ve opsiyonel düşük konfigürasyon ve orta diferansiyel kilidi ile sipariş edilebiliyor.

 

ABD'ye özel GLS gelecek ay sipariş edilebilecek, ilk siparişler 2016 yılı Mart ayı sonuna doğru teslim edilecek.  

Son Güncelleme : 06 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo