Volvo Lüks Kavramını Yeniden Tanımlıyor

Ototeknikveri     07 Kasım 2015 02:00

Volvo, müşteri yönelimlerini gözeterek yaptığı lüks araştırmasını yayınladı.

Volvo Lüks Kavramını Yeniden Tanımlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Müşterilerin lüks ile ilgili beklentileri ve lüks algısının her zamankinden daha hızlı şekilde evrim geçirmesi nedeniyle lüks otomobil markalarının işi giderek zorlaşıyor. Volvo bu değişen talepleri daha iyi analiz edebilmek için bir çalışma yürüttü ve çalışmasının sonuçlarını yayınladı. Volvo için çalışmayı gerçekleştiren trend ajansı Kjaer Global'in raporu lüksün zaman içerisindeki evrimine ve bunun Volvo markasının dönüşümüne etkilerine odaklanıyor. Volvo lüksün doğasının son on yıl içerisinde değiştiğine inanıyor ve lüksün mülkiyet ve statü sembolü olmaktan çıkarak, modern yaşamın hızlı temposu içinde yaşamı zenginleştiren ve kolaylaştıran deneyimlere dönüştüğünü savunuyor. Tamamı yeni yılın başlarında yayınlanacak raporda değişen lüks algısı nedeniyle lüks otomobil üreticilerinin kendileirni yeni baştan keşfetmeleri ve tamamen yeniden yapılanmaları gerektiğine dikkat çekiliyor. Çalışmada elde edilen bulgulara göre ağır marka imajı taşıyan seri üretim ürünlere talep giderek azalıyor, lüks arayan müşteriler bunlar yerine markanın çok fazla öne çıkmadığı, kaliteli işçiliğe sahip özel ürünlere yöneliyorlar.

 

Bir yaşam deneyimi olarak lüks

Volvo Otomobil Grubu'nun Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Björn Annwall yaptıkları çalışma ile ilgili şunları söylüyor: “Yeni lüks algısının sadece otomotivi değil pek çok sektörü etkileyeceğini düşünüyoruz. Özellikle moda, seyahat ve lüks ürün ve hizmetler bundan etkilenecek. Rapora göre iyi markalar bu yeni kişisel, özelleştirilmiş ve deneyim temelli lüks anlayışına adapte olabilir. Adapte olamayan markalar ise bu değişimde geride kalacaklardır”.

 

Rapor gerçek zamanlı inovasyon, sürekli erişim ve bağlanabilirlik, uzmanlık ve işçiliğe verilen değerin artması, orijinallik ve yeni keşifler gibi tümü tatmin edici yaşam deneyimleri ile alakalı en önemli trendleri tanımlıyor. Raporda altı çizilen iki önemli trend de “Kadın Faktörü” ve “İyi Yaşam”. Bu trendler yaşam biçimi seçimleri ve hayata daha dengeli bir yaklaşımla ilgili artan bilinci yansıtıyor.

 

“Yeni lüks S90 sedan modelimizi çıkartmak üzereyiz” diyen Björn Annwall sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni lüks deneyiminin doğasını anladığımızı düşünüyoruz ancak buna karar verecek olan kitle müşterilerimizdir. Volvo her zaman kendisini farklı konumlandırdı. Tasarıma ve bütün otomobil deneyimine her zaman insan perspektifinden yaklaştık, bunun otomobillerimizi giderek daha popüler kılan şey olduğunu düşünüyorum”.

 

XC90 modelinin çıkışı Volvo'nun lüks otomobil markaları arasındaki konumunu daha da güçlendirdi. Model konforu, tasarımı ve teknolojileri ile oldukça pozitif yorumlar aldı.

 

Lüksün Evrimi raporunun tamamı Volvo'nun modern otomotivde lüks vizyonu ile birlikte 2016'da yayınlanacak.  

Son Güncelleme : 07 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo