YENİ PEUGEOT 208 GTİ; 57.900 TL FİYATLA SATIŞTA

Ototeknikveri     04 Haziran 2013 08:06

Efsanevi küçük sporcunun son nesli ülkemizde satılmaya başlandı.

YENİ PEUGEOT 208 GTİ; 57.900 TL FİYATLA SATIŞTA
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot'un 2012 yılında piyasaya sunduğu ve başarılı satış rakamlarına ulaştığı 208 modelinin sportif versiyonu olan 208 GTi seçeneği tek karoser, donanım ve motor seçeneği ile ülkemizde satışa sunuluyor. Efsanevi 205 GTi modeli baz alınarak geliştirilen yeni 208 GTi kompakt boyutlar ile sportifliği birleştiriyor. 
 
Standart 208'lere göre tekerlek izlerinin önde 10 mm ve arkada 20mm genişletilmesi sayesinde üç kapılı karoser, genişletilmiş çamurluklarında katkısıyla güçlü bir görünüm sunuyor. Standart 208'lerde de kullanılan sinyal lambalarında ve gündüz aydınlatma ledlerine ev sahipliği yapan farların arasındaki örgülü radyatör ızgarası ve krom çıtalar GTi'ye has özellikler olarak karşımıza çıkıyor. Parlak siyah arka tampon altından geçen, trapez şeklindeki çift çıkışlı egzost aracın gücünü belli ederken yan bölümdeki krom çıtalar ve C sütununda yer alan kırmızı alt çizgili parlak krom renkli GTi logosu aracın kimliğini vurguluyor. Aracın fren kaliperleri, panjur alt çıtası, arka kanat ve panjurdaki Peugeot yazısı kullanılan kırmızı renkle öne çıkmalarını sağlıyor. Sis farlarının çerçeveleri, panjur üst çıtası ve dikiz aynalarındaki parlak krom detaylar ise aracın daha şık görünmesini sağlıyor.
 
 
208 GTi'ın kalbinde ise 200 hp güç üreten 1.6 litrelik THP benzinli motor yer alıyor. Maksiumum 275 Nm tork üretebilen motor ve kısaltılmış oranlara sahip 6 ileri manuel şanzıman ile 208 GTi'ın 0'dan 100 km/s'e hızlanması 6.8 saniyede gerçekleşiyor. Ara hızlanmalar da da başarılı değerlere sahip ola 208 GTi 80 km/s’den 120 km/s hıza 5. viteste 7 saniyenin altında çıkabiliyor. Ağırlığı azaltılarak 1160 kg’a düşürülen 208 GTi kilometrede 139 gr'lık karbondioksit emisyon değeri ve ortalama 4.7 litrelik yakıt tüketimiyle öne çıkıyor. Ayrıca Peugeot kullanıcılara daha fazla sürüş zevki sunabilmek adına 208 GTi'nın motor sesi üzerinde de çalışmışlar.
 
 
Yüksek gücün yer daha iyi aktarılması ve kontrol edilebilmesi amacıyla GTi'da kullanılan yaylar, amortisör sertlik ayarı, viraj demiri, sertleştirilmiş ön beşik, arka kiriş ve jantlardan oluşan yürüyen aksam özel olarak tasarlanmış. Daha fazla sertlik için özellikle ayarlanmış olan ön süspansiyon sistemi, yola ilişkin bilgileri sürücüye daha iyi aktarmak için tercih edilmiş. Arka süspansiyon ayarı da daha fazla güvenlik ve daha fazla kullanım zevki sunabilmek adına modifiye edilmiş. 205/45 ebatlı lastiklerle donatılan Storm boyalı, mat cilalı parıltılı 17 inç'lik Carbone jantlar önde 302 mm’lik ve arkada 249 mm’lik hava kanalcıklı diskleri barındırıyorlar. 
 
İç mekana da sportif öğeler sahip olan GTi'ın kabininde kırmızı, siyah ve saten krom renklerin birleşimiyle sportif bir atmosfer yaratılmış. Sportif tasarıma sahip örgü kumaş koltuklar ve konolsolda yer alan kırmızı çizgiler GTi ruhunu yansıtıyor. Kırmızı LED aydınlatmalı krom çerçeveli göstergelerin ilgi çektiği iç mekanda paspaslarda ve kapı içlerinde de kırmızı detaylar öne çıkıyor. Zengin bir standart donanıma sahip 208 GTi'ye ulaşmak için ise 57.900 TL'yi gözden çıkarmak gerekiyor.
 
 

Son Güncelleme : 04 Haziran 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo