Volvo'nun yeni XC40 ile 2019 hedefleri

Ototeknikveri     10 Kasım 2015 04:53

Küçük ama lüks XC40 kompakt SUV 2019 yılından önce piyasaya çıkacak ve markanın satış atağının parçası olacak.

Volvo'nun yeni XC40 ile 2019 hedefleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Görüntülenen ilk test aracı, Volvo XC40 ufak SUV için çalışmaların devam ettiğini kanıtlıyor. Şu anki V40 üzerinden geliştirilen test aracı daha büyük jantlara ve genişletilmiş tekerlek tekerlek bombelerine sahip. Geçtiğimiz aylarda açıklamalarda bulunan Volvo patronu Hakan Samuelsson XC40'ın geliştirme çalışmalarının yaklaşık dört yıl alabileceğini söylemişti. Samuelsson XC40'ın XC90'ın öncelik ettiği bir serinin parçası olacağını ve tamamen yenileneceğini belirtmişti. İki platform olacak ve bunlardan birisi tüm seride kullanılacak SPA mimarisi. Model serileri ise 90, 60 ve 40'tan oluşacak. Günümüzün S80 ve V70 modelleri S90 ve V90 ile yer değiştirecek. S90 büyük sedan modeli Çin'de çok popüler olabilir. Bu piyasada Volvo 2020 yılı itibariyle yıllık 200 bin adet satış yapmayı planlıyor. V90 station ise daha çok Avrupa'da tutulabilir. Her iki modelin de tasarımı maket görüntüleri ile internete sızmış durumda.

 

Serinin daha altlarında yeni S60, V60 ve XC60 modelleri olacak. Yaşına rağmen, XC60 geçen yıl Avrupa'da en çok satan orta boy SUV modeldi. Bu da Volvo'ya yeni S40 ve V40'ın yanı sıra XC40'ı da çıkartmak için güven verdi.

 

Yeni modeller Volvo'ya diğer üreticilerin platformları ve güç aktarım mekanizmalarından bağımsızlık sağlayacak. Samuelsson Volvo'nun modüler dört silindirli benzinli ve dizel motorları ile ilgili şunu söylüyor: “Rakiplerimizden bir kaç yıl öndeyiz. AB standardı olan ortalama 95g/km CO2 emisyon değerini altı silindirli bir motorla yakalayamazsınız. Belki de -tamam eğer bir V8 sizin için bu kadar önemliyse belli ki bir Volvo müşterisi değilsiniz- dememiz lazım”.

 

XC40 için planlar geçen yıl gün ışığına çıktı. Samuelsson mevcut serilerini yenilediklerinde yeni SUV'nin en büyük öncelikleri haline geldiğini belirtiyor ve “Dört yıl içinde yeni XC90 yaptığımız en eski otomobil olacak ancak çok satan modellerimizi yenilemeyi çığır açmaktan daha öncelikli görüyoruz” diyor.

 

“Şimdilik işimiz her zaman zaten yaptığımız şeyleri yaparak daha büyük ve daha karlı hale gelmek. Bunu da işimizi daha iyi yaparak ve daha yüksek fiyatlar ile sağlayabiliriz. Ancak o zaman coupe ve cabrio modellere bakabiliriz” şeklinde konuşan Samuelsson C30 ufak hatchback modelini değiştirmekle ilgili bir planları olmadığını da açıkladı.

Son Güncelleme : 10 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo