Euroncap Yaya Algılama Sistemlerini Test Edecek

Ototeknikveri     12 Kasım 2015 11:09

Euroncap 2016'dan itibaren otonom yaya tanıma sistemlerini de test etmeye başlayacak.

Euroncap Yaya Algılama Sistemlerini Test Edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Euroncap önümüzdeki yıldan itibaren test kapsamını genişleterek, otonom yaya tanıma sistemlerini de bu kapsama dahil edecek. Yeni testler bu sistemlerinin popülaritesinin giderek artması üzerine geliştirildi. Yaya tanına sistemi, bir yaya ile çarpışma riski oluştuğunu tespit ettiği anda otomobili otomatik olarak durduruyor. Testlerde kaza riskini tespit etme başarısı ve yaya şeklindeki test mankeni yola çıktığında otomobilin tepkisi ölçülecek. Test için üç farklı senaryo uygulanacak; yetişkin birisi otomobile doğru yürüyecek, yetişkin birisi otomobile doğru koşacak ve bir çocuk park edilmiş otomobilin arkasından yürüyecek.

 

Saatte 40 km hıza kadar mankene vurmadan durabilecek ya da en azından çarpma hızını azaltabilecek otomobilller yüksek skor alacak. Testler saatte 40 km üzerindeki hızlarda da yapılacak ve 60 kilometreye kadar çıkılacak. Bu hızlarda sistemin otomobili tamamen durduramasa bile çarpma hızını ölümcül olmayan seviyeye düşürebilmesi gerekiyor. Euroncap'e göre, erken tespit, hızlı yanıt ve hızlı fakat yumuşak fren uygulama sistemin başarılı olması gereken alanlar.

 

Euroncap genel sekreteri Michiel van Ratingen yeni testlerle ilgil şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu testlerde başarılı olmak üzere tasarlanmış otomobiller Avrupa yollarında binlerce gereksiz ölümü ve yaşamı değiştirecek ciddiyette yaralanmaları, sakatlanmaları önleyebilecek. Bu yüzden, 2016'dan itibaren bu yeteneğe sahip otomobilleri değerlendirmeye alacağız. Aynı zamanda bu testler yeni otomobil alacak bireysel ya da kurumsal müşterilerin daha sağlıklı seçim yapabilmelerini sağlayacak”.  

 

Son Güncelleme : 13 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo