Genesis G90 İlk Detaylar, Motorlar ve Teknolojiler

Ototeknikveri     13 Kasım 2015 02:17

Hyundai Motor Grup yeni lüks markası Genesis'in ilk modelinin EQ900 (Genesis G90) sedan olacağını duyurdu.

Genesis G90 İlk Detaylar, Motorlar ve Teknolojiler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Genesis markası ve yeni modellerinin Kore'nin en büyük otomobil üreticisi Hyundai'nin global lüks otomobil segmentinde yükselmesine yardımcı olması bekleniyor. Bu alan Hyundai için nispeten yeni olacak. Bu sayede Genesis markası BMW ve Audi gibi güçlü rakiplerin karşısına çıkacak. Hyundai Motor başkan yardımcısı Yang Woong-chul firmanın Hwaseong'daki Ar-Ge merkezinde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yeni bir lüks anlayışı sunuyoruz. Ürünlerimiz başkalarının ne düşüneceğinden çok kendi tatminini ön plana alan müşterileri hedef alıyor. G80 ve G70 sedan modellerini de spor pikap araçlar ve spor coupe modellerin yanı sıra serilerimize ekleyeceğiz ve böylece yeni lüks markamız Genesis'in dünyasını tamamlayacağız”.

 

Hyundai'nin tam boy sedan modeli Equus'un platformunu miras alacak bu sayede sürüş keyfi ve sportiflik prensiplerini de bünyesinde barındıracak. “İnsan merkezli lüks” ana konsepti altında son teknoloji güvenlik özellikleri, birinci sınıf konfor ve rafine bir performans sunan Genesis G90, Mercedes S Serisi, BMW 7 Serisi ve Audi 8 modelleri gibi rakipleriyle yarışır düzeyde hatta bazen onları gölgede bırakan özelliklere sahip.

 

Yeni modelin en dikkat çekici özelliği otoban sürüş yardımı sisteminin de dahil olduğu yarı otonom sürüş programı. Program aktive edildiğinde (otobanlarda) otomobil öndeki araçlarla mesafesini ayarlayarak sürücü müdahalesi olmadan otomatik gidebiliyor. Yenilenen arka trafik uyarısı sistemi de arkadan gelen tehlikeleri bertaraf ediyor. Telematik programı Blue Link aracılığı ile hava yastığı aktivasyonu da dahil acil kurtarma sistemleri de sunulacak.

 

Arabanın gövdesinin yaklaşık %51.7'si ultra dayanıklı çelikten yapılırken, 19 çekirdek parça ise sıcak damgalama tekniğiyle üretilmiş. 

 

Aracın boyutları:

Genesis G90: Uzunluk 5,205mm – Aks açıklığı 3,160mm.

 

Genesis G90 Limuzin: Uzunluk 5,495mm – Aks açıklığı 3450mm.

 

Ön kısımdaki büyük ön panjurdan fütüristik farlara ve Equus'tan alınan arka lambalara, dış cephe daha hafif ve zarif tasarlanmış. İç kabinde de geliştirmeler göze çarpıyor. Modern ERGO koltuklar sürücüler için en iyi sürüş pozisyonunu sağlarken otomobildeki diğer yolculara da rahatlama, konfor ve güvenlik sunuyor. Otoban sürüş yardımı sistemi (HDA), sürücü konsantrasyon sistemi (DAA), aktif ses tasarımı (ASD) ve Hyundai değişken kontrol süspansiyonu (HVCS) iç kabindeki kaliteyi tamamlıyor.

 

Uçakların birinci mevki koltuklarından esinlenilen “First Class VIP Seat” tek dokunuşla dinlenme, okuma ve video izleme modlarına ayarlanabiliyor. Bu modern ERGO koltuklar Alman Aktion Gesunder Rucken kurumundan üst düzey konfor ve sırt sağlığı koruması nedeniyle onay almış.

 

Dakikada 6000 devir yapabilen 3.3 litre turbo benzinli direkt enjeksiyon motor seriye eklenmiş. 8 kademe otomatik vites ise sürücüye sürüş keyfi ve yüksek performans sunuyor. Hyundai değişken kontrollü süspansiyon ile birlikte otomatik dört çekişli sürüş sistemi güvenliği arttırıyor.

 

Motorların özellikleri:

 

3.8 Lambda V6 GDi – 334 hp

 

3.3 Lambda V6 Turbo GDi – 370 hp

 

5.0 Tau V8 GDi – 425 hp

 

Firmanın Başkan Yardımcısı Hwang Chung-yul Kore'deki olabilecek her türlü yol koşulunu test ettiklerini, en ufak yol bozukluklarını bile gözardı etmediklerini belirtiyor ve böylece otomobili hem Koreliler hem de tüm dünyadaki sürücüler için en iyi hale getirdiklerini söylüyor.

 

Genesis G90'ın fiyatı henüz belirlenmedi. Aracın satışları Aralık'ta başlayacak.

Son Güncelleme : 13 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo