2017 Jeep Kompakt SUV Görüntülendi

Ototeknikveri     14 Kasım 2015 02:26

Fiat Chrysler kompakt SUV pazarında yer alacak yeni modellerinin hazırlıklarını sürdürüyor.

2017 Jeep Kompakt SUV Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jeep'in yeni kompakt SUV modeli Patriot ve Compass modellerinin yerini alacak. Araçta görev alacak, Small-Wide modüler mimarisi Jeep Renegade, Jeep Cherokee ve Fiat 500X gibi modeller de de yer buluyor. Firma Small-Wide platformu ile gelecek yıl aynı platformu kullanmasına karşın tamamen farklı karakterlere sahip üç model çıkartmayı planlıyor. Kompakt CUV prototipinin fotoğraflarına şu an baktığımızda oldukça karmaşık bir görüntüyle karşılaşıyoruz. İleride kamuflajlar kalkıp model son halini aldığında kaslı tekerlek bombeleri gibi Jeep kimliğini oluşturan geleneksel detayları fark edebileceğiz. Jeep hem Compass modelinden hem de yeni Cherokee ve Renegade modellerinin başarılarından çok şey öğrendi. Bu tecrübe ve bilgi gelecek crossover modeli için kullanılacak.

 

Motor ve şanzıman seçeneklerine baktığımızda yeni 2.0 litre dört silindirli motorun öne çıktığını görüyoruz. Motor, boyut küçültmenin yararlarını arttırmak için turboşarj ile direkt enjeksiyonu birlikte kullanıyor. Standart donanım seviyesinde yeni SUV önden çekişli sürüş sistemine ve 6 kademe manuel vitese sahip olacak. Diğer donanım seviyeleri için sunulan seçenekler arasında ise ZF'nin 9 kademe otomatik vitesi de var. Yeni Jeep modeli piyasaya çıktığında ZF'nin vites yumuşaklığı ile ilgili bazı sorunlarını da çözmüş olması bekleniyor. 1.4 litrelik turbo beslemeli benzinli motorlar da Avrupa pazarı için sunulacak versiyonların listesinde yer alacak. 

 

Zorlu arazi koşullarına uygun bir otomobil isteyenlere Trailhawk versiyonu sunulacak. Bu versiyonda Selec-Terrain çekiş yönetimi sistemi bulunuyor. Jeep'in CUV modelinin Fiat Chrysler'in beş yıllık stratejisi kapsamında gelecek yılın ikinci yarısında piyasaya çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 14 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo