2016 Infiniti QX30 Crossover Yeni Görüntüler ve Detaylar

Ototeknikveri     16 Kasım 2015 04:26

Infiniti'nin QX30 kompakt crossover modeli İngiltere'de test esnasında görüntülendi. Modelin bu hafta Los Angeles Motor Show'da tanıtılması planlanıyor. QX30 2016 yılı başlarında piyasaya çıkacak.

2016 Infiniti QX30 Crossover Yeni Görüntüler ve Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Q30 hatchback modelinin kardeşi olan QX30 az kamuflajlı bir konsept otomobil olarak geçen yıl Cenevre Motor Show'da sergilenmişti. Model Audi Q3, Mercedes GLA ve BMW X1 gibi rakipleri hedefliyor. Infiniti patlama yapan kompakt crossover segmentine girerken boyut ve güçten çok özgün tasarım ve olağanüstü sürüş keyfi açısından iddialı. Cenevre'de gösterilen konseptte turboşarjlı 2.0 litre benzinli motor, arkadan çekişli sürüş sistemi ve 7 kademe otomatik vites kullanılmıştı. Haldex temelli dört çekişli sürüş sisteminin de seçenekler arasında sunulması bekleniyor. QX30'un motorunun gelecek iki yılda Infiniti modellerinde yer alacak yeni nesil motorlardan birisi olması bekleniyor.

 

Beş kapılı, dört koltuklu konsept geniş lastikli 21 inç alaşım tekerlekler üzerine oturuyor ve arka kısımda metal koruma plakası, alüminyum ön tampon, tavan çubuğu desteklerinde ve alt kenarlarda karbonfiber kaplama gibi özelliklere sahip. Son test aracına bakılırsa üretim versiyonu QX30 konseptin pek çok stil öğesini devam ettirecek, buna ön ve arka tampon tasarımları da dahil.

 

Lüks görünümlü iç kabinde mavi aksanlı kahverengi deri döşemeler, ambiyans aydınlatması ve geniş orta multimedya ekranı da dikkat çekiyor.

 

4430mm uzunluğunda, 1815mm genişliğinde, 1520mm yüksekliğindeki QX30 konsepti X1 modelinden daha kısa, daha geniş ve daha alçak, Q3'ten ise daha dar. Model aynı zamanda Q30'dan 30mm daha uzun ve 192mm yerden yükseklik sunuyor. Hem QX30 hem de Q30 Mercedes-Benz A/B-Class platformunun güncellenmiş bir versiyonunu kullanıyor.

 

Infiniti tasarım direktörü Alfonso Albaisa QX30'un şehir koşullarına da doğa ve arazi koşullarına da uygun olduğunu belirtiyor. Firma müşterilerinin hem şehirde geçirilen bir haftaiçinde de, doğada geçirilen bir haftasonunda da rahatça kullanabilecekleri bir ürün aradığını belirtiyor.

 

Infiniti'nin Avrupalı patronu Francois Goupil de Bouille firmasının bu kârlı piyasaya girmek istediğini saklamıyor. Avrupa'daki lüks otomobil satışlarının %50'sinin C segmentinde olduğunu belirten Bouille, Audi A3 ve BMW 1 Serisi gibi rakipleri hedefleyeceklerini ancak Avrupa piyasasının açık bir kapı olmadığını, dolayısıyla müşterilere farklı ve özgün bir şey önermeleri gerektiğini de vurguluyor.

 

QX30 ve Q30 ABD'ye ihraç edilecek. Infiniti satışın ilk yılında iki modelden de 60 bin adet satmayı planlıyor. Bunun 30 bini Avrupa'dan gelecek.

 

Üretim versiyonu QX30 Nissan'ın lüks markasından önümüzdeki yıllarda gelecek yeni modellerden birisi olacak.

 

Q30 ve QX30 gibi Infiniti Q60 konsepti üzerine geliştirilecek ve 2016'da çıkacak bir coupé modeli de onayladı. Serinin en tepesinde 2014 Q80 Inspiration üzerine geliştirilen model yer alacak. Giriş seviyesi modeli ise Q20 olabilir.

Son Güncelleme : 16 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo